A Két Cica Konyhája

Fűszeres karácsonyi tojáslikőr

2010.12.04. 07:30
Fűszeres karácsonyi tojáslikőr

Nálunk enélkül nem készül el a karácsonyfa: egy héttel korábban állítom össze, december 24-én, ebéd után nyitjuk ki, és a közös fadíszítés közben kortyolgatjuk. Mire a betlehemi csillag felkerül a helyére, mi is ünnepi hangulatba ringatózunk, és már jöhet is a Jézuska.

 

Hozzávalók:
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
1 vaníliarúd
6 dl tej
2,5 dl rum
Szegfűszeg, őrölt szerecsendió, fahéj
reszelt narancshéj
 
A kristálycukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk, közben beletesszük a fahéjrudat és a vaníliarudat is. Miután levettük a tűzről, fűszerezzük szegfűszeggel, őrölt szerecsendióval és a reszelt narancshéjjal, majd teljesen kihűtjük.
A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliarúd kikapart belével és a porcukorral. Hozzákeverjük a leszűrt karamellás tejet, a rumot. Üvegekbe tesszük, és hűtve tároljuk. Naponta összerázzuk – körülbelül egy hét múlva fogyasztható, és két-három hétig áll el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr282491754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása