A Két Cica Konyhája

Farfalle paprikamártással

Farfalle paprikamártással

 

 
Imádom a masnitésztát: annyira bájos tud lenni. Vicces a farfalle ily módon való elnevezése, de legalább magyar. Hallottam olyat is, hogy valaki lepketésztának hívta, de ez olyan perverz: ki a fene enne meg egy lepkét? A masni akkor is „ennivaló”, ha nem fogyasztásra alkalmas alapanyagból készül. Én most a világ legegyszerűbb vacsoráját készítettem el belőle, másik nagy kedvencemmel, az égővörös, édes húsú kápia paprikával. És elárulom, hogy vörösbort ittam hozzá.
 
Hozzávalók:
-          500 g farfalle tészta
-          3 szép, nagy kápia paprika
-          1 nagy fel hagyma
-          2 gerezd zúzott fokhagyma
-          1 dl tejszín
-          3 ek. olívaolaj
-          ½ tk. chilipor
-          1 tk. oregano
-          só, bors
Egy lábosban hevítsük fel az olajat, és pároljuk meg benne a szeletekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, a fokhagymát és a chilit, és pirítsuk őket együtt kb. 5 percig. Akkor öntsük fel tejszínnel, fűszerezzük oreganóval, sóval, borssal.
A tésztát főzzük meg a csomagoláson található instrukciók szerint, és adjuk a mártáshoz. Frissen tálaljuk.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr912661413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müszélia 2012.01.09. 10:00:30

lecsó paradicsom nélkül. lecsó lecsó nélkül.
süti beállítások módosítása