A Két Cica Konyhája

Gorgonzolatorta pirított dióval

Gorgonzolatorta pirított dióval

 

Hozzánk szombaton már benézett a nyuszi! A nagyszombati menü fotózással egybekötött főpróbáját tartottuk, ahol minden étel kiválóan szerepelt. Kivéve a sonkát: abból természetesen nem ettünk. Ez a sajttorta különösen nagy sikert aratott, és nemcsak az emberek körében: Léna cica úgy rákapott a kéksajtra, hogy azóta visítva rohan oda, ha kinyitom a hűtőt. Pedig megkóstoltattam vele - hátha elmegy tőle a kedve, de nem így történt: felrohant a konyhapultra, és lopott hozzá diót is. Azt hiszem, nagyon komolyan veszi a gasztromacska státuszt...

 

Hozzávalók:

- 1 kerek félbarna cipó

- 35 dkg gorgonzola sajt

- 10 dkg puha vaj

- 3 evőkanál majonéz

- őrölt fehérbors, szerecsendió

- 10 dkg vágott pirított dió

- 8 fél dió a díszítéshez

 

A cipó héját, tetejét levágjuk, majd három szeletet vágunk a kenyérbélből - ezeket fogjuk használni. A sajtot, a vajat, a majonézt összekeverjük, fűszerezzük a borssal és a szerecsendióval. Megkenjük vele a kenyérszeleteket, majd megszórjuk pirított dióval. Kívül is bevonjuk a sajtkrémmel a "tortát", és a felezett dióval díszítjük.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr202837486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caviarius · http://www.kaviar.blog.hu 2011.04.19. 22:22:40

ajjaj, ez megint egy olyan post, amikor a homlokomra csapok, hogy "azannyát, ez mé' nem nekem jutott eszembe!" ;-)
süti beállítások módosítása