A Két Cica Konyhája

Gombás melegszendvics klasszik

Gombás melegszendvics klasszik

 

Közkívánatra, ezúttal recepttel.

 

A múlt heti élménybeszámolóm után meglepően sokan jeleztétek, hogy hasonlóan nosztalgikus emlékeket őriztek a gombás melegszendvicsről, de nem tudjátok, hogy kell elkészíteni. Így - meghajolva a közakarat előtt - felteszem a receptet: egyszerű, üzembiztos, és rá fogtok ismerni, ha elkészítitek.

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 20. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

 

 

Aki a '80-as évek presszóhangulatára és ízeire vágyik, használjon vaj helyett margarint, tejszín helyett tejet, petrezselyem helyett vegetát és trappista sajtot: garantáltan teljes lesz az élmény!

 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr313125112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GiaMarie 2011.08.04. 21:10:54

Bizony,néha kell a prosztó feeling...vannak kaják,amik fine-dining alapanyagból csak önmaguk szánalmas árnyai lehetnek.
Pl rengetegszer próbáltam emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagokból mekikói melegszendvics krémet előállítani.Lehetetlen.Bele sem szeretnék gondolni,miből készül.Büdös zokni enyvvel,aranymájkrém konzervvel és szottyadt zöldbabdarabkákkal összefőzve első ránézésre eredetileg.Valami ötlet esetleg erre?

HATTYU 2011.08.04. 21:16:52

@GiaMarie: darált marhahús, paradicsom, csiliszósz, kukorica, fekete bab az általam ismert összeállítás; ha a húson kívül csak konzerveket használsz, és egy kis lisztet teszel bele, szerintem meglesz, amire vágysz :-)

Titus Pullo Urbino 2011.08.04. 22:05:02

A petrezselymet nem szabad vegetával helyettesíteni, halló! És a vaj helyett is zsírt javasolnék, libazsírt, csakis! Kakukfű is mehet bele, vagy borsikafű, mindkettő harmonizál a csiperkével (gondolom ezt használtok).

Sólyom Tomi 2011.08.04. 22:51:05

@GiaMarie: @HATTYU: Csak semmi darált marha! Konzerv löncshúst bele, úgy az igazi. Ínyencek esetleg egy kis cafattá szétfőtt bőrkét is belerakhatnak apróra kockázva, hogy növeljék az ipari hulladék arányát ;)

oszi1113 2011.08.05. 00:33:53

a hagymát megdinsztelem, belekeverek egy kis pirospaprikát, hozzáadom a gombát, ha már engedett egy kis levet nagy lángon megfőzőm, fél időben petrezselyemmel ízesítem, adok hozzá borsot, vegetát, ha kell még sót. ha kész jöhet a liszt, tej. habverővel jó 10 percet keverem lassú tűz felett, és adok hozzá még egy kis vajat.
minél nagyobb adagot főz az ember, annál finomabb!

Alternatív 2011.08.05. 02:34:56

Ha már klasszik: Tudja-e még valaki, milyen finom a zölddió (befőtt)? Én sajnos nem sokszor ettem, csak néha itt-ott vendégségben, mert a rokon háziasszonyok sem tudták, hogyan kell elkészíteni.
Jó lenne feltámasztani, és talán pont most van itt a készítés ideje (tartok tőle, hogy esetleg már késő is...)

kirsten 2011.08.05. 06:35:04

Nagyon köszönöm ezt a receptet. Már évek óta szeretném megszerezni.

derabitz 2011.08.05. 06:51:35

Már a tejszínnél elszúrtad!

M.Islander 2011.08.05. 09:19:58

ezek szerint az eredeti cikkben hivatkozott besamel és ketchup nem kell a klasszik verzióhoz?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.05. 09:24:17

Nálam az utcai "trash"-kaják közül a Moszkva téri "szittya hamburgresnél" vásárolható, kiflire kent gombás melegszendvics feltét az etalon - vadászom is évek óta az ott kikevert ízvilágot - megtaláltam? Na, gyorsan ki is próbálom.

HATTYU 2011.08.05. 12:34:55

@mikael: a tejszínnel vagy tejjel felfőzött liszt és vaj sózva-borsozva maga a besamel :-); a ketchupot már nem szeretem, de ha kívánod, tegyél rá, a retrófílinghez mindenképpen dukál!

HATTYU 2011.08.05. 12:35:46

@Csehszlovák Kém: én is ismerem :-), a margarinos-vegetás verzió a tiéd!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.05. 15:24:33

Fúúú,nagyon szépen köszönöm! Egy csaknem évtizedes rejtélyt oldasz meg, ha tényleg e kiegészítőkkel tudom reprodukálni a gombás melegszenyát a moszkváról. Rápróbálok, visszajelzek, dakujem :)

ildsisy 2011.08.06. 16:40:11

Nagyon régen csináltam a gombás szendvicset. Itt az ideje megint, már el is felejtettem szinte... Tejszín nem muszáj, kevés tejfölt is lehet. És kis borsikafű... :)

Öreg Sam 2012.01.01. 07:06:32

@Alternatív:
A zöld diónak egyetlen titka van:csak addig lehet jót csinálni,mig a dió kiállja a "kötőtü próbát",vagyis könnyedén átszurható egy hustüvel.Innentőla szokásosnál kicsit több cukor,hagyományos dunsztolás.
süti beállítások módosítása