A Két Cica Konyhája

Megnyitjuk a meggyszezont

2011.6.26. 09:15
Megnyitjuk a meggyszezont

 Meggyes-mákos rétesbatyu vaníliasodóval Tobzódom a szezon gyümölcseiben, bár őszintén szólva nyersen nem sokat eszem belőlük. Általában megelégszem azzal a menynyiséggel, míg a piacon "letesztelem", elég édes-e az eladásra kínált áru. Számomra az igazi örömök a konyhában…

Tovább

Kánikulabúcsúztató vacsora

Kánikulabúcsúztató vacsora

  Ropogós, töltött csirkecomb gombával, salátával és sörrel   Mikor elindultam bevásárolni a csütörtöki vacsorához, olyan meleg volt, hogy hűtőtáskával mentem a pár száz méterre található piacra is. Mikor elkezdtem főzni, telepakoltam a hűtőt sörrel, és azt gondoltam, hogy sötétedés…

Tovább

Rékatorta van?

2011.6.23. 14:41
Rékatorta van?

Hogyne lenne! Ez esetben marcipánkrémes mandulatorta - kis unokahúgom ötödik születésnapjára ez dukál! Az előkészületek során ugyan mindenkit sikerült zavarba hoznia az ünnepeltnek - a "milyen tortát kérsz születésnapodra?" kérdésre ugyanis azt válaszolta: levéltortát.…

Tovább

Bíborszín meggyleves

Bíborszín meggyleves

 A hagyományos gyümölcslevesekkel az a probléma, hogy minél inkább leves, annál kevésbé gyümölcs, és fordítva. Ráadásul készítés közben mindig az óvodában megutált, döglött rózsaszín, csomósra habart meggykompót íze lebeg a számban: na, ezt nem szeretném soha reprodukálni.Ha pedig végre sikerül…

Tovább

Töltött bébitök

Töltött bébitök

  Egy könnyű nyári ebéd: hússal és hús nélkül, fehérboros kapormártással és újkrumplival. Ez az étel az én egyik kedvencem, és minden szezonban örömmel készítem. Különösen a húsmentes verziót szeretem, mely töltelék receptjét a szükség szülte: sajnáltam kidobni a tök kivájt belsejét, és…

Tovább
süti beállítások módosítása