A Két Cica Konyhája

Mazsolás rizstorta szerecsendióval és mézzel

Mazsolás rizstorta szerecsendióval és mézzel

 Íme, egy újabb magyar népsüti, ezúttal tortaformába öntve. Tudom, hogy a mazsola megosztó kiegészítő: megfigyelésem szerint öt magyarból egy nem eszik mazsolát, egy pedig kókuszt. Én viszont mindkettőt imádom -lehet, hogy egyszer előrukkolok egy kókuszos változattal is, ebben túlzásnak tűnt…

Tovább

Sütőtökmártásban sült spagetti pirított tökmaggal és tökmagolajjal

Sütőtökmártásban sült spagetti pirított tökmaggal és tökmagolajjal

  Egy hónap után újra viszatértem a sütőtökhöz, kihasználva az utolsó lehetőséget: tapasztalataim szerint körülbelül eddig bírja a telet, és én a romos, télvégi darabokat nem szeretem megvenni. Ez a vacsora számomra is kísérlet volt: életem első sütőtökös spagettije. Hozzávalók:500 g…

Tovább

Sáfrányos csirkekrémleves harisszával

Sáfrányos csirkekrémleves harisszával

 A "csirkekrémleves" elnevezéssel először egy zacskós, instant leves csomagolásán találkoztam, és mélyen megütköztem rajta: elképzeltem a nagyüzemi csirkepépesítést, majd a folyamatot, melynek eredményeképpen a termék por formájában egy fóliatasakba kerül, hogy aztán egy bögrében,…

Tovább
süti beállítások módosítása