A Két Cica Konyhája

Sárgarépaleves aszalt sárgabarackkal

Sárgarépaleves aszalt sárgabarackkal

 
Aki szereti a társasjátékot az asztalnál, mindenképpen főzze meg ezt a levest: a vacsorához egyúttal nyitórejtvényt tálalhat fel. Nem betűtésztára gondolok persze, hanem alapanyag-felismerési versenyre. Nálam a valósághoz legközelebb álló megoldás a baracklekváros répa volt, a legtöbb szavazatot a narancsos sütőtök kapta, de minden felmerült, aminek hasonló a színe. A legviccesebb tippeket írjátok meg nekem is, igyekszem méltóképpen jutalmazni!
Alapjában véve kamra- és hűtőtakarító mindent-bele levesnek készült: a répát, az aszalt sárgabarackot, az árválkodó narancsokat és a maradék chilit akartam felhasználni. Egyébként isteni!
 
 
Hozzávalók (4 adaghoz):
 
 
-          500 g sárgarépa
-          150 g aszalt sárgabarack
-          1 édeskömény gumó
-          3 narancs leve
-          1 narancs héja
-          ½ habanero chilipaprika kierezve, apróra vágva
-          ½ kávéskanál fehér bors
-          ½ kávéskanál őrölt koriander
-          kb. 2 cm reszelt, friss gyömbér
-          1 csomag koriander levél a tálaláshoz
-          2 evőkanál olaj
-          1 liter víz
 
 
 
 

 

Az olajon megpároljuk a kockára vágott édesköményt és a chilit, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a sárgabarackot. Felöntjük a narancslével, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ha elkészült, turmixgéppel pürésítjük, beletesszük a reszelt narancshéjat, a gyömbért és a fűszereket, felöntjük a vízzel és felfőzzük. Tálaláskor a tányéron tesszük rá az apróra vágott koriander levelet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr34297423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása