A Két Cica Konyhája

Datolyatorta körtével

Datolyatorta körtével

 
Hát ez sem az a nagyinál megszokott, habkönnyű piskóta, viszont hihetetlenül finom. Mostanában rákaptam ezekre az angolszász süteményekre, melyek távolról sem olyan szépek, mint a mieink, és ennek többek között az az oka, hogy sokkal több alapanyagot zsúfolnak bele tésztába. Így az nem jön fel egyenletesen, szép magasra, nem lesz habos, könnyű a belseje, mint a nagyi 8 tojásos házi piskótája, viszont minden falat egy élmény. Én még mindig a kamrai készletek kiürítésével vagyok elfoglalva: aszalt datolya és téli körte kipipálva…
 
Ehhez a tortához a fotózás után még főztem egy vaníliaöntetet - na azzal volt igazán tökéletes!
 
 
 
 
 
 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 170. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr844299364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bungics (törölt) 2012.03.10. 08:14:34

Hálás köszönönet, minden van itthon, ezt most rögtön megcsinálom! Még alszik a család és most próbálom kitalálni mit adjak nekik ebédet, ami mellé persze kell süti is!
süti beállítások módosítása