A Két Cica Konyhája

Almás - diós rétestorta

Almás - diós rétestorta

Az egyetlen rétes, amit tényleg csak réteslapból lehet megcsinálni. Egy szakácskönyvben bukkantam rá, és nagyon megörültem: ebbe kétszer annyi töltelék fér, mint a hagyományos feltekert változatba. Az eredeti almás tölteléknek „megágyaztam” egy kis dióval is – így lényegesen töményebb és súlyosabb lett, nehezebb volt sértetlenül átrakni a tányérra. Azt hiszem, kipróbálom újra, az eredeti töltelékkel, de azért ezt is megtartjuk...

 



Hozzávalók:
-    4 réteslap
-    2-3 evőkanál olaj
-    1 kg alma
-    1 citrom
-    150 g cukor
-    150 g pirított dióbél, durvára vágva
-    porcukor a beszóráshoz

-    200 g darált dió
-    100 g barnacukor
-    őrölt fahéj



A réteslapokat egyenként olajjal megkenve egymásra fektetjük, majd kibélelünk vele egy kiolajozott tortaformát úgy, hogy a szélén körben túllógjon.
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, felszeleteljük és meglocsoljuk a citrom levével. A cukorral meghintve puhára pároljuk, leszűrjük és a lereszelt citromhéjjal ízesítjük.
A darált diót, a barnacukrot és a fahéjat összekeverjük, és a rétestésztával kibélelt tortaforma aljába simítjuk. A tetejére szórjuk a pirított vágott diót, majd a lecsöpögtetett almaszeleteket is a ráhalmozzuk.
A rétestészta lelógó részeit a tetején csomóba hajtjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Tálalás előtt meghintjük porcukorral.



(Eredeti recept: Eisenstock Ildikó: Az alma / Cser Kiadó)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr444464852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása