A Két Cica Konyhája

Minestrone leves

2012.5.05. 11:06
Minestrone leves

 

Ezt a levest nem lehet kis mennyiségben elkészíteni, és a közhiedelemmel ellentétben diétásnak sem tekinthető – legalábbis a hagyományos változat, ami fehér babot és csicseriborsót is tartalmaz (én olyan recepttel is találkoztam már, amibe tarkabab is került ezek mellett). Ilyenkor tavasszal különösen jó, a friss zöldségek miatt. Tegnap, miután a fél piacot hazacipeltem (annyira imádom ilyenkor a kínálatot, hogy legszívesebben mindent megvennék), ráadásul elég sok parmezánkéreg is összegyűlt a hűtőben, nekiláttam az előkészületeknek. Amellett, hogy nem diétás, gyorsnak sem minősül: lassú tűzön, legalább két és fél órán át kell főzni, hogy a hüvelyesek megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek. Viszont megéri…
 
 
 
 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 20. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

Borító_kicsi.jpg

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr644489846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajj-jajj 2012.05.29. 13:51:11

Ez a leves nem az a minestrone amit diétázóknak és szívbetegeknek ajánlanak. Kb 4-5 alkotó eleme azonos benne. Bab, borsó honnan került bele? Ez egy laktató, hízlaló étel.

poseidon 2012.05.29. 13:51:20

Hmmm... jól néz ki! :-)

Mikor találják már fel azt a plugin-t, aminek a segítségével meg is lehet kóstolni ezeket a finomságokat???

2-3 tányérral szívesen bekanalaznék... :-)

PókerTrend 2012.05.29. 13:51:30

Próbáld ki némi friss rozmaringgal a babér helyett, meglepően kellemes lesz az eredmény. Más karakter, de nekem nagyon bejött. Na megyek is, áztatom a babot.

phaidros 2012.05.29. 13:51:46

Hát ezt megkívántam. :)

xylu 2012.05.29. 13:52:09

próbáld ki fejtettbabbal,az sokkal gyorsabban megpuhul és ugyanolyan finom!

pannonfunk 2012.05.29. 13:52:25

A zellerszár gondolom angolzeller. Hol lehet idehaza venni ilyet?

A bazsalikom pesto ugyanaz, mint a hagyományos pesto?

kristofxx 2012.05.29. 13:52:40

Ebben megint minden van, kicist túl van tolva, ennél lénygesen egyszerűbb is lehet idény zöldségekből, meg ami van. A lényeg a paradicsomés a parmezán.

canis merga 2012.05.29. 13:52:47

Ez nem Minestrone, hanem olaszos zöldségleves. Hiányzik belőle az alap, a szárzeller+hagyma+sárgarépa azaz a soffritto.Ráadásul az eredeti Minestroneba még pancetta azaz szalonna is van.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2012.05.29. 13:52:59

Sokat voltam Olaszországban. Egyik kedvencem a Minestrone. Ahány ház, étterem, annyi szokás. Szezonálisan is különbözketnek az összetevők.
A tied nagyon tartalmas és guszta. A csocseri borsó viszont új nekem.
Ha van kedved, nézd meg az enyémet.
eshobbychef.blogspot.com/search?q=Minestrone

Rocks 2012.05.29. 13:53:08

Minestrone leves..l hihihi tajegysegenkent mas es mas es persze, hogy letezik belole alakkimelo is. A minestrone gyujtonev.
süti beállítások módosítása