A Két Cica Konyhája

Libamáj kuszkusszal és paprikasalátával

2012.7.12. 08:26
Libamáj kuszkusszal és paprikasalátával

YI5M3198.jpg

Az átmeneti lehűlés meghozza az étvágyat – az enyémet mondjuk a meleg se vitte el, pedig nagyon praktikus lenne… Ez az étel még a kánikulában készült a grillen, de a sütő és egy serpenyő is tökéletesen elegendő az elkészítéséhez. Most pecsenye libamájat használtam, mert az volt itthon, de csirkemájból egyszerűbb, és megkockáztatom a kijelentést: jobb is. A kuszkuszba ízlés szerint kerülhetnek zöldfűszerek vagy keleti fűszerek, én pont a meleg idő miatt próbáltam a gyömbéres-citrusos ízhatást erősíteni. A sültpaprika saláta pedig a kedvencem – ebből nem árt többet csinálni, mert egy kis kecskesajttal, pirítóssal még a másnapi reggelihez is tökéletes.

 

Citromos-gyömbéres kuszkusz

 

-          200 g kuszkusz

-          1 liter víz

-          kb. 3 centi friss gyömbér lereszelve

-          1 citrom leve

-          1 kávéskanál só

-          ½ kávéskanál fehér bors

 

 

A vizet egy lábosban felforraljuk, majd beletesszük a reszelt gyömbért, és 10 percre lefedve állni hagyjuk. Akkor leszűrjük – a vízben elkeverjük a borsot, a sót és a citromlevet, és egy zárható műanyag dobozban leöntjük vele a kuszkuszt. Elkeverjük, majd lezárjuk a dobozt, és kb. 10 percre félretesszük, míg a búzatöret magába szívja a fűszeres vizet.

 

Olajos paprikasaláta

 

-          2 kaliforniai paprika

-          1 gerezd fokhagyma

-          só, bors

-          1 deci olívaolaj

 

A kaliforniai paprikát a grillrácson vagy a sütőben átsütjük. Lehúzzuk a héját, kimagozzuk – én a paprikában lévő kisült levet felfogom, és hozzákeverem az olívaolajhoz. Az olívaolajba beletesszük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A sült paprikát csíkokra vágjuk és belekeverjük a fűszeres olajba. Fogyasztás előtt kb. fél óráig a hűtőben érleljük.

 

Grillezett libamáj

 

-          2 pecsenye libamáj

-          2 deci langyos tej

-          ½ gerezd fokhagyma

-          só

-          kevés vaj a sütéshez

 

A pecsenye libamájat lehártyázzuk, majd felszeleteljük vagy negyedekre vágjuk. A tejet langyosra melegítjük, feloldjuk benne a sót és beletesszük a fokhagymát. A májat 20 percre bepácoljuk a tejbe – ha negyedekre vágtuk, érdemes egy tűvel megszurkálni, hogy a vér kijöjjön belőle. Felhasználás előtt leitatjuk róla a nedvességet, majd a vékonyan átvajazott sütőlapon vagy grillserpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr704647020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása