A Két Cica Konyhája

Addiktív thai tészták a Belvárosban

Addiktív thai tészták a Belvárosban

padthai wokbar padthai.jpg

A pad thai a leghíresebb thai étel – elkészítése nem bonyolult, de ez az első hely Budapesten, ahol tökéletesen csinálják. Nem csoda: a tulajdonosok hosszú éveket töltöttek Thaiföldön, majd hazatérésük után egy étterem, pontosabban wokbár létrehozása mellett döntöttek – így állítva a köz szolgálatába helyzetükből adódó természetes vágyukat, hogy magukkal hozzanak egy thai szakácsot. A Pad Thai wokbár nemrégiben nyílt meg a pesti Belvárosban. Az enteriőr hangulata engem egy kicsit emlékeztet az innen néhány utcányira található Cserpes Tejivóéra – nem tudom, ugyanaz volt-e a tervező (nem ez lenne az első hasonló széria), de ha igen, legalább most egy jó ízlésű embert kapott szárnyaira a siker és a gasztrobiznisz.

 

padthai wokbar kitchen.jpg

Első látogatásom alkalmával a pad thait (mi mást?) kóstoltam meg, utána pedig egy kis ragacsos rizst, ami szintén nagy kedvencem. A kínálat többi részéről egyelőre nem tudok nyilatkozni, mert a tészta annyira jó, hogy rövid úton addikcióhoz vezet: erről a helyről egyelőre nem jut más eszembe, még legalább fél évig ezt fogom enni, ha erre járok. Viszont lehet fogyasztani helyben, vagy csinos dobozokba szedve ki lehet vele sétálni a szomszédos József nádor térre a frissen felújított parkba is. Aki szereti a távol-keleti konyhát, ne habozzon, mert tényleg maga a gyönyör!

padthai wokbar étterem belső.jpg

 

Ha mindenképpen össze szeretnétek hasonlítani valamivel, inkább készítsétek el otthon: szerencsére nem tartalmaz nehezen beszerezhető alapanyagokat (az Ázsia boltban biztos, hogy minden kapható). A receptekben rizstésztát írnak: én a minap a G-Robyban vettem tönkölyből készült wok tésztát is. Nem kell sem beáztatni, sem előfőzni, csak a sütés végén két deci vízzel együtt a wokba önteni, és néhány percig pirítani, míg magába szívja a vizet, és megpuhul – legalábbis ezt írja a használati utasítás.

 

Nálam még nem szerepelt a blogon, de Lila Füge receptje alapján bárki könnyedén elkészítheti. (A bejegyzésben szereplő szép fotók az étterem fotósát dicsérik, a képgalériában szereplő csúnyákat én csináltam, de azokon minden jól látszik.)

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1004660119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.