A Két Cica Konyhája

Libamájas kalácsfelfújt

Libamájas kalácsfelfújt

YI5M7901.jpg 

 

 

 

 

 

Azt hiszem, kezdek rosszabb lenni, mint Bree a Született feleségekből: sikerült eljutnom addig, hogy próbasütést rendeztem a Tökéletes Karácsonyi Reggeli érdekében, egyúttal elkészítve a Kalácsfelfújtak Királynőjét.

 

Nagyon jól sikerült, de a másnapi melegítésnél érte el végleges formáját (ezt sajnos nem örökítettük meg): az egészet rátettem egy grillezett almaszeletre, és kakukkfűmézet csorgattam rá. Bár a pecsenye libamáj (hízott rokonával ellentétben) nem tartozik a luxus alapanyagok közé, ebben a formában tényleg finom és ünnepi fogássá vált.

 

(Lehet, hogy el kellene mennem valahova néhány napra pihenni, ahol nem engednek be a konyhába?)

 

 

 

 YI5M7923.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

250 g pecsenye libamáj

3+3 cl konyak

só, bors

½ kávéskanál őrölt rozmaring, kakukkfű, szerecsendió

1 evőkanál libazsír

1 deci tiszta víz

 

2 tojás

200 g pirított, darált kalácsmorzsa

12 teáskanál lilahagyma lekvár

 

 

A libamájat bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy lezárható dunsztosüvegbe tesszük, és aláöntünk 3 cl konyakot. Az üveget egy nagyobb lábosba helyezzük, amibe annyi vizet töltünk, hogy a szintje magasabban álljon, mint a libamáj az üvegben. A tűzre tesszük, és forrás után annyi percig dunsztoljuk a májat, ahány dekás volt (itt 25 percig). Akkor kivesszük a vízfürdőből, és a lével együtt, amit kieresztett, egy turmixgépbe rakjuk. Hozzáöntünk 1 deci tiszta vizet, beletesszük a fűszereket és simára turmixoljuk. Ezt követően átöntjük egy kisebb lábosba, és felmelegítjük. A tűzről levéve beletesszük a maradék 3 cl konyakot.

A kalácsot szeletekre vágjuk, és enyhén megpirítjuk, majd durvára daráljuk. Hozzákeverjük a libamájszószhoz. A két tojást felverjük, és belekeverjük a masszába, amit kivajazott, morzsával kiszórt muffinformákba kanalazunk. A tetejére egy-egy kanál lilahagyma lekvár kerül. 160 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készül el.

 

 

 

Backstage:

 

 

 

 YI5M7902.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr634909262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása