A Két Cica Konyhája

Csirkemájkrém kakukkfűvel és sült almával

Csirkemájkrém kakukkfűvel és sült almával

 Blogger_buli 042.JPG

 

 

 

Több blogon, több formában „megénekelték” már a múlt heti Blog.hu-s bloggerbuli ékes történetét: elsőként persze a Quiz Night fölényes nyertesei – Enrikeiglészijász for president!, a Szárnyas Ízvadász pedig még egy videót is közzé tett. Ezt nem mertem megnézni, mert soha nem nézem magam vissza, és tartok tőle, hogy még magyarázom is benne a vacsora receptjét…

 

 

Mielőtt itt is belefogok e (számomra legalábbis) megunhatatlan tevékenységbe, szeretném a magam szerény módján közzétenni: szerintünk a mi csapatunk volt a legjobb, és véleményünk szerint igenis jó választ adtunk minden feltett kérdésre, és igen! Időben! És mi voltunk az egyetlen női csapat, és ezúton is sérelmezem, hogy ezt nem méltatta senki, pedig szerintünk emiatt is jutalmat érdemeltünk volna.

 

 

A „Janka néni” csapat tagjai voltak Otthonédes Szonja, Neszeszer Patrícia, Personal Branding Móni és jómagam: tehát megannyi pallérozott elme, a Szomszédok ikonikus szereplőjének sajátos habitusával felfegyverkezve (ha ebbe belegondolok, végképp nem értem, miért nem győztünk…).

 

 

Vigaszdíjat bármikor elfogadunk! (ez itt a szmájli helye)

 

 

Végül térjünk rá a vacsorára: Fűszer és lélek Eszterrel és Lila Füge Dórával közösen vállaltuk a siserehad étkeztetését.  Fejenként egy-egy pástétomot és egy-egy süteményt készítettünk, de (mivel mindkettőjüknek pici babája van), egyedül gondoskodtam arról, hogy az egybegyűltek ezt rendesen meg is egyék. Szerencsére e téren nem akadt sok dolgom: miután minden kikerült az asztalra, csak arra kellett figyelni, hogy az üres tálak időben cseréljenek helyet egy telivel.

 

 

A buli nem mellesleg mexikói hangulatban zajlott – a helyszín a Tompa utcai Mezcal Étterem volt, ami gasztronómiai szempontból is nagy előnynek bizonyult. A pástétomokhoz bagetteket szolgáltunk fel, de érkeztek liszt érzékeny vendégek is: ők az étterem kínálatából kaptak kukorica tortillát – így mindenki jól lakott.

 

 

Mivel egy hete ígérem mindenkinek az általam készített sült almás csirkemáj pástétom receptjét, nincs más hátra: elárulom. Íme:

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

- 200 g libazsír

- 1 kg csirkemáj (szív nélkül)

- 1 levél zsálya

- 1 mokkáskanál majoranna

- 1 deci fehérbor

- 1 mokkáskanál kakukkfű

- só, frissen őrölt bors

- 5 fej vöröshagyma

- kevés csípős chili

- 2 nagyobb édes alma

 

 

Az almákat megmosva, félbevágva és kimagozva 160 fokos sütőben megsütöm, majd leturmixolom (héjastul).

A felolvasztott zsírban megpirítom a felszeletelt vöröshagymát. Öntök rá fehérbort. Amikor a bor elpárolgott, megpirítom benne a kisujjnyi darabokra vágott csirkemájat. Sózom, borsozom. Ízesítem kevés majoránnával, zsályával, kakukkfűvel és igen kevés csípős chilivel. Amikor az egész összepirult, akkor a zsírral együtt pürésítem. Végül hozzáadom a pépesített sült almát. Én még összedolgoztam egy kicsit a habverővel, hogy az állaga selymes és könnyű legyen.

 

 

(A fotó sajnos a félhomályos bárban készült, így nem túl attraktív, sajnálom…)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr804965415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása