A Két Cica Konyhája

Tripla narancsos tiramisu

Tripla narancsos tiramisu

YI5M2527.jpg 

 

 

Mióta elkészült a narancslekvár, mellette az arancello és a szirupos narancshéj, valahogy minden desszertbe belekerül – ez esetben mindhárom egyszerre. A tiramisu nem egy kuriózum, de a siker mindig garantált: csak a magam szórakoztatására találok ki folyton újabb és újabb változatokat, a hagyományos éppúgy elfogyna. Ez most egy kellemes, illatos téli kiadás – a tripla narancs mellett a szegfűszeg is erősíti ezt az illúziót.

 

 

 YI5M2530.jpg

 

Hozzávalók:

 

 

- 100 g narancslekvár

- 1 deci arancello

- 3 tojás (szétválasztva)

- 3 evőkanál darált, szirupos narancshéj

- 3 evőkanál barna cukor

- 250 g mascarpone

- 250 g babapiskóta

- őrölt szegfűszeg a beszóráshoz

 

 

 

 A lekvárt az arancellóval összekeverjük. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk: a sárgájákat a cukorral és a darált, szirupos narancshéjjal összekeverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából készült krémhez adjuk hozzá a mascarponét, majd a fehérjét is alákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.

 

A piskótákat egy tálba fektetjük, meglocsoljuk az arancellóval hígított lekvárral, majd rákenjük a krémet. (A „locsolás” ez esetben azt jelenti, hogy kb. egy kávéskanálnyit kiveszek a keverékből, és rákenem egyenként a babapiskótákra: a tiramisu úgy jó, ha a piskóta átveszi a folyadék ízét, de nem tocsog benne – igazából a krémtől puhul meg, de egyben marad, és nincs körülötte felesleges folyadék.) Erre még egy réteget teszünk ugyanígy, majd a tetejét enyhén megszórjuk az őrölt szegfűszeggel, és fogyasztás előtt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.

 

 

 

 YI5M2531.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr425055766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása