A Két Cica Konyhája

Fűszeres datolyakenyér

Fűszeres datolyakenyér

YI5M7407.jpg 

 

 

Nem ez az első kísérletem a főtt, aszalt gyümölcs tésztában való felhasználására. Nemcsak gazdagabb, jobb ízű lesz tőle a sütemény: tapasztalataim azt mutatják, hogy kevésbé szárad ki, mint a hagyományos sült tészták, és a liszt egy része is kiváltható vele. Ősszel sütöttem egy kávés kenyérkét aszalt szilvával: ez egy szál sütőpapírba csomagolva bírta egy hétig, míg végül elfogyott.

 

Ez egy jól sikerült kísérlet volt a datolyacsatni felhasználására, de kísérletezhetünk más aszalványokkal is – ezt a receptet fügével ugyanígy el tudom képzelni.

 

 

 YI5M7411.jpg

 

Hozzávalók:

 

 

300 g datolyacsatni

100 g barna cukor

100g vaj

250 g liszt

1 csomag sütőpor

5 evőkanál darált dió

2 evőkanál vágott dió

2 félkemény körte

2 egész tojás

 

 

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált dióval, a cukrot a tojással majd a vajjal.  A cukros-vajas keverékhez adjuk a datolyacsatnit, és jól összedolgozzuk. Ezt követően folyamatos keverés mellett, kis adagokban keverjük hozzá a száraz hozzávalókat. A körtét hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki és a gyümölcs húsát vágjuk a kockákra. A kidolgozott tésztába keverjük bele, a vágott dióval együtt. A tésztát sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és 170 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük (a sütési idő végén tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).

 

 

 

 YI5M7401.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr185149572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása