A Két Cica Konyhája

Zöld teás krémfagylalt fehér csokival

Zöld teás krémfagylalt fehér csokival

 YI5M5838.jpg

 

 

         

A hagyományos, tojás alapú, tejszínes krémfagylaltok elkészítése több időt vesz igénybe, mint egy sorbet vagy egy egyszerű gyümölcsfagyi, de ilyen főzött fagylaltot már a cukrászdákban sem lehet kapni.

 

Gyerekkoromban az anyukám gyakran főzött nekünk fagyit, általában vasárnap, de fagylaltgép hiányában reggel állt neki, hogy ebéd után felfalhassuk. Mivel kézzel keverte át, egy kicsit jegesebb volt, és általában csokis és vaníliás.

 

Az alaprecept nem változott, csak az ízesítéssel játszadozom: most fehércsoki és a kekszsütéshez vásárolt matcha teapor került bele. Sajnos, akármilyen szépre sikerült kikeverni, a lakásban 38 fok volt a fotózás közben - így mire a tálkában landolt a gombóc, már elkezdett olvadni sajnos...

 

 

 YI5M5836.jpg

 

 

 

 Házhozszállítás 030.JPG

 

 

 

 

 

 YI5M5841.jpg

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 203. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr775374915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása