A nyári gyümölcsdömpinggel egyidejűleg beindult nálam a fehércsoki szezon is, bár az folyamatos vita tárgya, hogy egyáltalán csokoládénak tekinthető-e. Valójában (a hivatalos FAO szabvány szerint) nem, mivel valódi kakaót nem tartalmaz. Igazából inkább valamiféle „tejszeletnek” tekinthető: vaníliából, tejből (vagy leginkább tejporból), cukorból és kakaóvajból készül. Tehát nem áltathatjuk magunkat azzal, ami a csokoládéfogyasztást legalizálhatja: sem antioxidáns tartalma, sem kedvező élettani hatásai nincsenek. Emiatt különösen fontos, hogy jó minőséget válasszunk belőle. A jó fehércsokiból finom, selymes krémeket, fagylaltokat, vagy mousse-okat készíthetünk (én magában nem szeretem, szerencsére).
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 197. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.