A Két Cica Konyhája

Fehércsoki mousse levendulával

Fehércsoki mousse levendulával

YI5M5809.jpg 

 

 

 

 

A nyári gyümölcsdömpinggel egyidejűleg beindult nálam a fehércsoki szezon is, bár az folyamatos vita tárgya, hogy egyáltalán csokoládénak tekinthető-e. Valójában (a hivatalos FAO szabvány szerint) nem, mivel valódi kakaót nem tartalmaz. Igazából inkább valamiféle „tejszeletnek” tekinthető: vaníliából, tejből (vagy leginkább tejporból), cukorból és kakaóvajból készül. Tehát nem áltathatjuk magunkat azzal, ami a csokoládéfogyasztást legalizálhatja: sem antioxidáns tartalma, sem kedvező élettani hatásai nincsenek. Emiatt különösen fontos, hogy jó minőséget válasszunk belőle. A jó fehércsokiból finom, selymes krémeket, fagylaltokat, vagy mousse-okat készíthetünk (én magában nem szeretem, szerencsére).

 

 

 YI5M5816.jpg

 

 

 

 

 YI5M5802.jpg

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 197. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr605386436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása