A Két Cica Konyhája

Rozmaringos kecskesajt golyók aszalt áfonyával

Rozmaringos kecskesajt golyók aszalt áfonyával

Áfonyás sajtgolyó 003.JPG
 

 

 

 

Lassan elkezdem a karácsonyra szánt receptek kipróbálását. Akik régebben követik a blogot, tudják: nálunk minimális mértékű az ajándékozás, viszont van ádventi koszorú, karácsonyfa, betlehem, éjféli mise – és minden étkezés, annak minden eleme ünnep. Ezeket az áfonyás, zöldfűszeres sajtgolyócskákat uzsonnavendégségbe szánom, de kerülhetnek előétel mellé, vagy az ünnepi villásreggelibe.

 

 

Hozzávalók:

 

250 g lágy kecskesajt

50 g vaj

1 csapott kávéskanál tengeri só

1 friss rozmaring ág (kb. 15 centi)

1 friss kakukkfű ág (kb. 10 centi)

kevés őrölt fekete bors

2-3 szem porrá őrölt boróka bogyó

50 g aszalt tőzegáfonya

4 karika friss zöld erős paprika

 

 

  1. A rozmaring és a kakukkfű zöld leveleit leszedjük az ágról, és apróra vágjuk: a fele a sajtba kerül, a másik felében majd meghempergetjük a kész golyókat.
  2. A kecskesajtot és a szoba hőmérsékletű vajat az aprítógépbe tesszük (vagy simára kikeverjük), és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaring és kakukkfű felét, a borsot, sót, borókabogyó őrleményt, az erős paprikát (erre azért van szükség, hogy az enyhe csípős íz ellensúlyozza a tőzegáfonya édességét) és a tőzegáfonyát, és alaposan összedolgozzuk, hogy a darabos részek is kenhető állapotba kerüljenek (teljesen homogén nem lesz, de nem is ez a cél).
  3. A masszát egy jól zárható dobozba kanalazzuk, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
  4. Tálalás előtt teáskanálnyi adagokat veszünk ki a sajtkrémből, és meghempergetjük őket a rozmaring-kakukkfű keverékben. Most diós barna kenyérrel és aszalt tőzegáfonyával tálaltam.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr285684167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása