A Két Cica Konyhája

Lazactatár gránátalmával

2013.12.20. 11:30
Lazactatár gránátalmával

YI5M2400.jpg 

 

 

 

Tökéletes ünnepi előétel, a vacsorához leves helyett ajánlom. Bár 10 perc alatt összeállítható, az előkészítést két nappal előbb el kell kezdeni – jó hír, hogy naponta csak 10 percet kell rászánni. Szóval ez egy 3x10 perces saláta, ami 3 perc alatt fog elfogyni…

 

 YI5M2321.jpg

 

 

Hozzávalók (6 adag):

 

 

-          100 g lazacfilé

-          1 kisebb gránátalma

-          1 nagy zöld alma

-          2 zellerszár

-          1 bio zöld citrom

-          1 deci olívaolaj

-          1 evőkanál méz

-          só, bors

-           

 

  1. A megvásárolt lazacot 24 órára a mélyhűtőbe tesszük, majd szűrőbe téve, szobahőmérsékleten kiolvasztjuk (macskamentes övezetben, mert különben nekik lesz „karácsonyuk”, csak a kelleténél előbb…).
  2. A kiolvasztott lazacfilét halkéssel 1 mm vastag szeletkékre vágjuk, és egy üvegtálba rendezzük úgy, hogy a páclé teljesen befedhesse őket. Megsózzuk, meghintjük frissen őrölt fekete borssal.
  3. A zöld citromot alaposan megmossuk, majd kettévágjuk: az egyik felét papírvékony karikákra vágjuk, a másikat kifacsarjuk.
  4.  A levet összekeverjük a mézzel, és vékonyan átkenjük vele a lazac szeletkéket, majd a citromszeleteket ráfektetjük, és ráöntjük az olajat úgy, hogy légmentesen lezárja, majd lefedve további 24 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Röviddel tálalás előtt a zellerszárat forrásban lévő, sós vízbe dobjuk 2 percre, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább, majd felkockázzuk.
  6. Kimagozzuk a gránátalmát (mondjuk, ezt korábban is elintézhetjük, mert a konyha nem szokta tisztán megúszni ezt a műveletet), és a zöld almát is apró kockákra vágjuk.
  7. A lazac szeletkéket kiszedjük a pácból, és apró, 2 mm-es csíkokra vágjuk.
  8. A lazacot, az almát, a gránátalmát és a zellert egy tálban összekeverjük, és enyhén meglocsoljuk a páclével, átforgatjuk benne, majd poharakba szedve tálaljuk.

 

 

 YI5M2435.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr435700942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása