A Két Cica Konyhája

Limoncello házilag

Limoncello házilag

      A narancsos készítmények sikerén felbuzdulva most három kiló citrom esett befőzési kedvem áldozatául: limoncello, borsos citromhéj befőtt és gyömbéres citromzselé lett a munkám végeredménye.   A folyamat nem kevésbé ragacsos, és tagadhatatlanul sok cukor fogy közben,…

Tovább

Zöldségleves hajdinával

2013.2.07. 06:00
Zöldségleves hajdinával

      Eljött a sűrű, gabonával dúsított levesek ideje. Ilyenkor már nem frissek a zöldségek, és nemcsak a bennük lévő tápanyagok, az ízük is megkopik. Ezeket már nem lehet alig megfőtt, „hersenő” állapotban fogyasztani: türelmesen, lassan meg kell főzni őket, és körültekintően…

Tovább

Narancsos túrókuglóf

Narancsos túrókuglóf

        Ígérem, nem ragozom tovább a narancsos készítményeim felhasználásának lehetőségeit, de ezeket egy hétvégén, első örömömben legyártottam, és tényleg ez az utolsó desszert a „szériából” – azóta csilis-narancsos szószokkal és húspácokkal kísérletezem.   Ráadásul…

Tovább

Banános kölespuding

Banános kölespuding

      Ez lett a legszebb nagyméretű, kiborítható puding, amit életemben csináltam! A főtt kölest egy tojás sárgája és felvert fehérje gyönyörűen összetartja, nem kell semmiféle zselésítő anyagot hozzáadni. Ráadásul laktóz- és gluténmentes, ha pedig a mézet valamilyen édesítőszerrel…

Tovább
süti beállítások módosítása