A Két Cica Konyhája

Bounty kehely

Bounty kehely

Léni 017.JPG 

 

 

 

Ez a desszert a karácsonyi menü része volt: karácsony napján a töltött káposzta után ettük. Nem olyan könnyű, mint amilyennek gondolná az ember, de a csoki és a kókuszimádók gyakran fogják készteni, ha egyszer kipróbálják: egy újabb bizonyíték arra, hogy a kókusz tényleg az édenkert íze. Ráadásul laktóz- és gluténmentes, és a cukrot sem nagy ördögősség kiváltani benne. Így sem ajánlanám fogyókúrához, de az anyagcsere betegségekben szenvedők megehetik. A „paleo” szót már alig merem leírni, mert mindig akkora vihart kavar, de szerintem az…

 

 Léni 015.JPG

 

 

Előkészítés: 15 perc

Elkészítési idő: 20 perc + hűtési idő

Nehézségi fok: 3

 

 

 

Hozzávalók (6 bőséges adag):

 

 

 

200 gramm  70 %-os fekete csokoládé feldarabolva

100 gramm kókuszkrém

100 g kókuszreszelék (6 evőkanállal veszünk ki a díszítéshez!)

4 tojás sárgája

4 tojás fehérje

10 gramm porcukor

3 cl jó minőségű fehér rum

1 teáskanál frissen reszelt citromhéj

 

  1. A tojásfehérjéből habot verünk, mikor félig elkészült, apránként hozzáadagolva a cukrot fejezzük be a műveletet.
  2. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadva a tojások sárgáját és a kókuszkrémet simára keverjük, még mindig a gőz fölött.
  3. A végén, a gőzről levéve kerül bele a kókuszreszelék, a rum és a citromhéj.
  4. Hagyjuk kicsit hűlni, és óvatosan, alulról felfelé lapátolva összekeverjük a felvert fehérjével.  
  5. Poharakba kanalazva legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Tálalás előtt könnyedén megszórjuk kókuszreszelékkel.

 

 

 

 

 

 

Figyelem!

 

A „gőz felett” annyit jelent, hogy egy lábosba kb. másfél centi vizet teszünk, és azt egyenletes hőmérsékleten gyöngyöztetjük – e fölé kerül a keverőtál. A csokoládé mousse készítésénél minden más krémnél fontosabb, hogy betartsuk ezt a szabályt: a legjobb, ha a lábos és a keverőtál találkozásánál alufóliával körbetekerjük – így nem tud kicsapni a gőz.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr485754909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása