A Két Cica Konyhája

Michelin csillagok ragyogása Budapest felett

Michelin csillagok ragyogása Budapest felett

Széll Tamás 2013-as szereplése a Bocuse d'Or versenyen, az idén márciusban Budapesten megrendezett SIRHA, az ezt követően kiosztott Michelin csillagok mind-mind azt bizonyítják, hogy Budapest (és Magyarország) végre felkerült a nemzetközi gasztronómia térképére. És a sornak nincs vége: egymást követik a jobbnál jobb hírek és események a témában:

 

 

Bocuse.jpg 

Fotó: E-motion Pictures / Terei-Vigh Krisztina)

 

 

Csütörtökön Stockholmban rendezték meg a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét. A versenyen a magyar szakákcscsapat nem jutott a dobogóra, de bejelentették, hogy 2016-ban Budapest rendezheti az európai döntőt. A rendezvényen Schmitt Pál köszönte meg az elismerést.

A szakácsversenyen húsz ország csapata vett részt, a dobogón a következő sorrend alakult ki: 1. Svédország, 2. Dánia, 3. Norvégia. Magyarország a 9. helyet szerezte meg.

A 2016-os verseny megrendezéséért Budapest és Bécs vetélkedett.

A stockholmi döntőben Molnár Gábor képviseli a magyar színeket, aki az első Sirha Budapest kiállításon megtartott Bocuse d'Or magyar döntőn nyerte el az indulás jogát első helyezésével. 

 

 

 

 Sofitel.jpg

 

 

 

A Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda, az Auchan Magyarország kiemelt támogatásával egy olyan eseménysorozatot indít, amely szinte biztos, hogy az egész városban szóbeszéd tárgya lesz. Kétszer egy évben egy Michelin csillagos séf látogat majd a budapesti Sofitel szállodába a világ legkülönbözőbb pontjairól, hogy egy életre szóló kulináris élménnyel lepje meg a vendégeket.

A gasztronómiai utazás során a kitüntetett séfek exkluzív főzőiskolák és 5 fogásos ínyenc vacsorák keretében mutatják be tudásuk legjavát, amelyek alkalmat adnak országuk gasztronómiájának megismerésére is. Az “haute cuisine”-nek, azaz magas konyhaművészetnek szentelt többfogásos, tematikus vacsorák érzékekre hatónak és ízlelőbimbókat gyönyörködtetőnek ígérkeznek, ezáltal egy nem mindennapi, igazán emlékezetes gasztronómiai élményt nyújtva a vendégeknek. Afőzőiskolák során a Michelin csillagos séfek felfedik titkaikat főzési technikájukról, illetve helyi alapanyagaikról és mellettük állva tanulhatják meg az érdeklődők díjnyertes ételeik elkészítését és megtapasztalhatják, hogy mi teszi őket eredetivé és különlegessé a gasztronómia világában.  Az első alkalommal május 28-a és 30-a között megrendezésre kerülő programsorozat két vendégséfje Alain Caron és Jacques Pourcel.

A francia származású Alain Caron egy gasztronómiai jelenség. A gasztronómiával kapcsolatos bármely témában eláraszt bennünket történeteivel, hihetetlen tudásával és híres ismerőseivel a szakmából. Dolgozott több Michelin csillagos étteremben séfként, számtalan szakácskönyvet adott ki, a világ valamennyi híres séfjével készített interjút, dolgozott ételfotósként, főzött tévében és a szakma szinte minden részébe belekóstolt. Rendszeresen utazik szerte a világban és jelenleg a MasterChef televíziós műsor zsűrijében is szerepel Hollandiában.

A Franciaország Languedoc régiójából, Montpellier-ből származó Jacques ikertestvérével, Laurent-el néhány év alatt a francia gasztronómia legkiemelkedőbb nagyköveteivé váltak.  2010-ben ki is választották őket, hogy képviseljék a francia konyhát a Shanghai-i Világkiállításon 6Sens éttermükkel.  Jacques és Laurent Pourcel, egy helyi bortermelő ikergyermekei, a Földközi tengernél nőttek fel. Elhivatottak a szakmájuk iránt. 1988-ban Olivier Château társukkal együtt létrehozták a Le Jardin des Sens in Montpellier éttermet, amely Michelin csillagot érdemelt és a kreatív, medditerrán ételeiről és kifinomultságáról vált híressé. 2000-ben egy nemzetközi terjeszkedéshez is csatlakoztak, amelynek köszönhetően a világ legaktívabb séfjeiként vannak számon tartva. Híresek a déli jellegű ételeikről, ami eltér a megszokottól ugyanakkor hű marad a hagyományokhoz. Számukra minden az ételekről szól és karrierjüknek köszönhetően kreativititásuk teljes szabadságot élvez. Gasztronómiai lábnyomuk olyan helyeken található meg, mint Párizs, Shanghai, Bangkok, Tokyo, Marrakesh, Algír, Beirut és a világ még számos pontján.  

A szálloda Food & Beverage igazgató elmondása szerint ezek a megfizethető áru gasztrokalandok alkalmasak lesznek arra, hogy a kedves vendégek megtapasztalják a magas konyhaművészetet és nagy népszerűségnek örvendenek majd. Olyannyira, hogy az első alkalomra, a május 28-ai vacsorára, a helyek már elkeltek, de a május 30-án, két időpontban megrendezésre kerülő vacsorára még vannak szabad helyek.  Az exkluzív 5 fogásos vacsorák ára bor párosítással 21 000 Ft/fő, bor nélkül 15 000 Ft/fő.  Az elegáns Moët & Chandon champagne a rendezvényhez méltó apertifként szolgál majd, a desszerthez felszolgált Hennessy konyak, pedig a fine dining elmaradhatatlan eleme.

Foglalás és további információ telefonon, a +36 1 235 1230 telefonszámon, vagy emailben a reservation@parisbudapest.hu email címen lehetséges.

 

 

 A következő esemény a nagyközönség számára csak virtuálisan elérhető, de aki el szeretné készíteni a három Michelin-csillagos séf receptjeit, Moet&Chandon champagne-t itthon is tud vásárolni hozzá:

 

 

 

Moet&Chandon.jpg

 

 

 

Két világelső – Yannick Alléno, a három Michelin-csillaggal elismert francia séf és a világ legkedveltebb champagne-a, a Moët & Chandon – idén együtt nyitnak új fejezetet a kreatív bor és ételpárosítás történetében. Ezúttal nem a menühöz rendelik a megfelelő pezsgőket, hanem olyan különleges fogások születnek, amelyeket a 270 éves ház tételei, köztük az ikonikus Moët Impérial vagy az Impérial Rosé inspiráltak.

 

A világ legjobb séfjei között számon tartott Yannick Alléno exkluzív receptjei – a kezdőtől a haladó szintig – a www.moet.com oldalon a gourmet közönség számára is elérhetőek. A modern gasztronómia rajongóit júniusban a világ minden pontjáról Champagne szívében, Épernay-ben is várják. Az Le & étteremben a két újító szellemű alkotó, Yannick Alléno séf és Benoît Gouez pincemester együttműködésének eredményeként a vendégeknek egy minden érzékszervre ható élményben lehet részük. Az eredeti koncepciót és ultramodern irányvonalat képviselő pop-up étterem június 8-án nyílik a L’Orangerie épületében és egy hónapon át tart nyitva.

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr96135934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.