A Két Cica Konyhája

Nagyon-tavasz-főzelék

Nagyon-tavasz-főzelék

2014.majus.25 207.JPG

 

 

Akármilyen meglepő, a friss, hersenő tavaszi zöldségeken kívül még egy kis bodza is van benne (csak az íze miatt!). A tavaszi főzeléket (lánykori nevén finomfőzelék, de ezt erősen lejáratták a menzákon) évről évre frissítem, volt már a blogon is ilyen recept. Ez a mostani bodzaszörp készítés közben készült, és (mivel egy kis mézet mindig szoktam tenni bele) jutott belőle a lábosba is. De annyira meg voltam vele elégedve, hogy akáccal is megismétlem (az akácvirág már ott vár a szirupban).

 

 

 2014.majus.25 209.JPG

 

 

 

 Hozzávalók:

 

 

250 g friss fehér spárga

3 db zsenge sárgarépa

2 db zsenge petrezselyemgyökér

250 g újkrumpli

250 g zsenge zöldborsó

1 db zöld karalábé

1 csokor zöldhagyma

petrezselyemzöld  a tálaláshoz

1 tojás sárgája

2 dl tejszín

1 evőkanál mandulaliszt

1/2 dl bodzaszörp

20 g vaj

 

 

A zöldhagymát megmossuk, felkarikázzuk, majd egy lábosban a felolvasztott vajban megpároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk - mivel még nagyon vékony a héjuk, más tisztításra nincs szükség - csak a karalábét hámoztam meg. Feldaraboljuk  őket, és a következő sorrendben adjuk a megpárolt zöldhagymához: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, újkrumpli, zöldborsó, spárga - 1-2 perces különbséggel. Ha mind a lábosban van, aláöntjük a bodzaszörp felét,és még fél deci vizet. Enyhén megsózzuk, átkeverjük, és takaréklángon pároljuk néhány percig - ez alatt a zsenge zöldségek megpuhulnak és levet engednek. Közben a tojássárgáját simára keverjük a tejszínnel, a mandulaliszttel és a maradék bodzaszörppel. A végén adjuk a zöldségekhez, és néhány percig főzzük őket együtt. Petrezselyemzölddel, vagy bodzavirággal megszórva tálaljuk.

 

 

 

 2014.majus.25 206.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr516220647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása