A Két Cica Konyhája

Fűszeres kukoricalepény benne sült zöldségekkel

2014.6.16. 10:27
Fűszeres kukoricalepény benne sült zöldségekkel

YI5M8899.jpg

 

 

Gyors vacsora a hétvégi maradékok felhasználásával.

 

 

 A hétfő (különösen egy mozgalmas hétvégét követően) a konyhában is a "nemszeretem" napok közé tartozik. Ez a lepény azért jó, mert nagyon változatosan elkészíthető, és "elnyeli" a hétvégén fel nem használt zöldség maradékokat: a grillezésből megmaradt két szem gombát, fél padlizsánt, cukkinit,stb. Emellett karikázhatunk bele kolbászt, kerülhet bele kockára vágott sült hús - ami éppen van otthon. Maga a lepénytészta valójában egy sűrű massza, és az egész a "tatin"-féle fordított sütemények analógiájára épül. A hozzávalókat egy tepsiben, fűszerezve elősütjük, majd ráöntjük a tésztamasszát, és ezzel fejezzük be a folyamatot. Halkan jegyzem meg, a tészta önmagában is finom, és könnyen, gyorsan elkészíthető, pl. egy grillezéshez, kenyér helyett szerintem szuper megoldás. Most egy alapreceptet adok, ami igény és a hűtő tartalma szerint módosítható.

 

 

 Hozzávalók:

 

 

- 1 kisebb padlizsán

- 1 kis cukkini

- 1 kápia paprika

- 1 közepes fej lilahagyma

- 4-5 evőkanál olaj

- 2 tojás

- 100 g kukoricaliszt

- 100 g frissen reszelt parmezán

- 500 ml joghurt

- só, őrölt fekete bors

- friss kakukkfű, rozmaring, bazsalikom ízlés szerint

 

 

 

A feldarabolt zöldségeket forró olajban átsütjük, majd az olajjal együtt a tepsibe terítjük, és a 220 fokra előmelegített sütőben is sütjük további 10 percig.

 

Idő közben a tojást, a joghurtot, a parmezánt, a lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tepsit kivesszük a sütőből, és a masszát a zöldségekre öntjük, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel. A sütőbe visszatéve addig sütjük az eredeti hőmérsékleten, míg a tészta kicsit feljön, akkor levesszük 180 fokra, és így sütjük még kb. 20 percig. Frissen tálaljuk: önmagában, de köretként is megállja a helyét. 

 

 

 YI5M8897.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr746305004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása