A Két Cica Konyhája

A legjobb köret barbecue-hoz

A legjobb köret barbecue-hoz

YI5M0441.jpg

 

 

A balzsamecetes sült cékla parázson fóliába csomagolva, de tepsiben is elkészíthető.

 

 

Nem vagyok a gyorsan összekevert saláták híve - ha ehhez a megoldáshoz folyamodom, tuti, hogy előző éjjel háromféle öntetet gyártottam hozzá. Sokkal jobban szeretem a pikáns sült zöldségeket, és első számú kedvencem ez a balzsamecetes sült cékla, amit marhahúsokhoz szoktam elővezetni. Ha van bébi cékla, érdemes a krumplihoz hasonlóan adagonként fóliába csomagolva a parázsban megsütni. A kifejlett zöldségek rostjai keményebbek,tapasztalataim szerint nem sülnek át rendesen ezzel a módszerrel. Ezeket érdemes tepsiben elkészíteni. Kevés időráfordítás, garantált siker!

 

 

 Balzsamecetes sült cékla

 

 

 

 

 

 

 

Előkészítés: 15 perc

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 2

(gluténmentes, tojásmentes, tejmentes)

 

 

Hozzávalók:

 

 

700 g cékla, lehetőleg kisméretű

10 gerezd megtört fokhagyma

1 marék apróra vágott friss majoranna

só és frissen őrölt fekete bors

10 evőkanál balzsamecet

6 evőkanál olívaolaj

 

 

  1.       A céklákat megmossuk, felkarikázzuk, és egy hőálló tálba rendezzük.
  2.       Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymát és a majorannát.
  3.       Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd lefedjük a tálat.
  4.       200 fokos sütőben, 30 perc alatt puhára pároljuk. Frissen, a grillezett hús mellé tálaljuk.

 

 

 YI5M0590.jpg

 

 

A fenti recept megtalálható a tavaly decemberben megjelent szakácskönyvemben, ami egy komplett "háztartáskönyv" is egyben, több, mint 200 recepttel, köztük grillezési és befőzési tudnivalókkal. Például az ehhez a céklához készített marhahús pácreceptjével is :-).

 

 

 YI5M0571.jpg

 Illusztráció: Macska, grillezés közben (láb alatt) - Gina cica

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr996340029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása