A Két Cica Konyhája

Így készül a Michelin csillagos limonádé

Így készül a Michelin csillagos limonádé

1.jpg

 

 

Tegnap írtam egy előzetest Az élet ízei című filmről - akinek felkeltette az érdeklődését, az előttünk álló hét folyamán további meglepetésekre számíthat: megkaptuk ugyanis a filmben szereplő ételek receptjeit. Mára ezt a limonádét választottam - 31 fokban másnak még gondolatban sem tudok nekiállni.

 


Hozzávalók 1,2 literhez:

 


100 g kristálycukor
1 evőkanál citromsav
1 evőkanál citrom kivonat
2 dl víz
1 gallon szénsavas ásványvíz

 

 

Egy serpenyőben, lassú tűzön kevergetve oldjuk fel a vízben a kristálycukrot, a citromsavat és a citromkivonatot. A tűzről levéve hűtsük ki, majd hígítsuk fel egy liter szénsavas ásványvízzel. Jéggel, lime, citrom és narancsszeletekkel tálaljuk.

 

TIPP: Érdemes nagyobb mennyiségű szirupot elkészíteni, a hűtőben hosszan eltárolható.

 

 

JÁTÉK! Nyerj páros mozijegyet!

 A "nyár filmje" tiszteletére az előttünk álló hét a francia konyha jegyében telik majd  a blogon. Minden nap megismerhettek egy-egy klasszikus francia receptet, egy kis "indiai csavarral". Azok között, akik követik a sorozatot, és megosztják a bejegyzéseket itt, a blogon és a Facebookon is,  és megírják kommentben, melyik filmben látták már Helen Mirrent, augusztus 9-én kisorsolunk 5 páros mozijegyet a film premier előtti vetítésére.

FB játék itt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr426567741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása