A Két Cica Konyhája

Ris a la Malta

Ris a la Malta

2H0_0178.jpg

Svéd karácsonyi fogás az amerikai, hálaadásnapi menüben: leírva vicces, megenni szuper!

 

Általánosságban nem vagyok nagy követője az amerikai ünnepeknek: megelégszem a sajátjainkkal, de ezeket szeretem méltóképpen megülni. A Hálaadással az elmúlt években kivételt teszek: végül is annyi minden van, amiért hálát adhat az ember, érdemes egy önálló ceremóniát szentelni neki - nem feltétlenül szükséges megemlékezni amerikai eredetéről, mint ahogy a menü is szabadon választható. Az a lényeg, hogy együtt legyünk, és örüljünk annak, ami van - ha másnak nem, a jól sikerült vacsorának...

 

Én a kukoricaleveshez tartottam magam és a batátakrémhez, de pulyka helyett libamellet sütöttem, a desszert pedig az a tejberizs volt, amit az IKEA karácsonyi partiján ismertem meg - mondjuk az áfonya amerikai volt benne :-).

 

 

 2H0_0183.jpg

 

Ris a la Malta (Svéd karácsonyi tejberizs) (5 főre)

 

 

Hozzávalók:

 

230 g kerekszemű rizs

240 ml víz

1 ek vaj

½ tk só

1 l tej

350 ml habtejszín

1 vaníliás cukor

100 g cukor

1 tk őtölt fahéj vagy kardamom vagy a kettő keveréke

100 g blansírozott mandula

30 g szeletelt mandula

80 g aszalt vörösáfonya

 

 

Elkészítés:

 

A rizst egyszer mossuk át, majd vajon futtassuk meg egy nagyobb edényben. Öntsük rá a tej és a víz keverékét, majd a sót is keverjük hozzá és pároljuk puhára. Hűtsük ki langyosra. Verjük a tejszínt a cukorral és a fűszerekkel habbá és forgassuk a rizshez a mandulával és a vörösáfonyával együtt. Díszítsük szeletelt mandulával és aszalt áfonyával.

 

 

 

 

 

 

 

 További receptek, egészségügyi és szépészeti tanácsok amerikai áfonya felhasználásával ITT. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr626942179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása