A Két Cica Konyhája

Spagetti narancsos sültpaprika mártásban

2014.12.03. 06:00
Spagetti narancsos sültpaprika mártásban

2h0_8257.jpg

 

 

Imádom a spagettit - igazi jolly joker a konyhában. Télen - nyáron készülhet belőle gyors, finom és idényjellegű vacsora. Ez az aktuális kedvenc: igazi ízbomba. Csilis-narancsos-illatos, és még egy kis vörösbor is került a szószba. Kipróbáltam a tönkölylisztből készült tésztát: egy kicsit merevebb, mint a durumtészta, de jó ízű és egészséges. A maradék bor pedig nagyon jól jön ezeken a fagyos estéken.

 

Én szerencsére megúsztam az ónos esőt: itt a Börzsönyben egyelőre nincs jég és fagy - viszont annyi eső esett, hogy máris árad a patak. remélem, most nem önti el az utat, mint szeptemberben, mert a gumicsizma praktikus, de télen kicsit hideg viselet (arról nem szólok, hogy nem valami csinos...). Minden esetre feltöltöttem a tészta, paradicsomszósz és vörösborkészleteket arra az esetre, ha az időjárás remetelétbe kényszerít :-).

 

 

2h0_8141.jpg

 

 

 

Hozzávalók (4 adag):

 

 

 

-          5 nagy kápia paprika

-          1 salotta hagyma

-          1 gerezd fokhagyma

-          100 g sűrített paradicsomszósz

-          1 narancs héja és leve

-          1 deci vörösbor

-          kevés olívaolaj

-          só, bors, csilipor, fahéj

-          250 g spagetti tészta

-          pecorino sajt a tálaláshoz

-          friss, zöld koriander (opcionális)

 

 

 

  1.        A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, majd a grillrácsra téve, 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  2.        A sütőből kivéve egy tálba rakjuk és néhány percre légmentesen lezárjuk – így távolíthatjuk el a legkönnyebben a héját.
  3.        Miután a héjat lehúztuk, kimagozzuk őket és csíkokra vágjuk.
  4.        A hagymát vékony karikákra vágjuk, és megsózva megpároljuk az olajon (azért sózzuk meg, mert nem pirítani akarjuk, hanem finom üvegesre párolni – így kiadja a nedvességét).
  5.        Beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a paprikaszeleteket.
  6.        Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a csilit és rövid ideig lefedve pároljuk.
  7.        Akkor hozzákeverjük a paradicsompürét, egy csipet fahéjat adunk hozzá, ráöntjük a bort és sűrű mártást főzünk belőle.
  8.        A főzés végén hozzáöntjük egy érett narancs kifacsart levét és a reszelt héját, majd lefedve állni hagyjuk, míg megfőzzük a tésztát.
  9.        Reszelt pecorino sajttal, esetleg friss korianderrel, és a maradék vörösborral tálaljuk.

 

 

 

Az elkészítés menete videoval illusztrálva:

 

 

 

 

 

Hozzávalók / TESCO

 

 

2h0_8095.jpg

 

 

Helyszín / MIELE Főzőiskola

 

 

 2h0_8136.jpg

 

 

 

2h0_8244.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr546953071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása