A Két Cica Konyhája

Az én karácsonyi borlevesem

Az én karácsonyi borlevesem

yi5m5609.jpg

 

 

Sokban különbözik a megszokottól: egyrészt vörösborból készül. Másrészt van benne egy adag szilva, sok ázsiai fűszerrel megbolondítva. Harmadrészt - itt jön a lényeg - a boron kívül tartalmaz egy emberes adag szilvapálinkát is, valójában egy nagyon ütős forraltbor levesnek álcázva, ami a fűszerektől és a szilva ízétől valóban ünnepi, és tagadhatatlanul jó hangulatot csinál. Mondjuk sokat nem szabad inni mellette...

 

 

yi5m5247.jpg 

 

 

Hozzávalók:

 

 

2 kg szilva, kimagozva, félbe vágva

100 g cukor, karamellizálva

3 cm gyömbér

3 csillagánizs

6 szegfűbors

1-1 kávéskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, csili,

400 ml kókusztej

1/2 liter víz

1/2 liter vörösbor

1 deci szilvapálinka

mentalevelek a tálaláshoz

 

 

 

 

 

A karamellizált cukrot felengedjük a vízzel, majd mikor elkezdett oldódni, beletesszük a feldarabolt szilvát, és magas hőfokon felfőzzük. Mikor a szilva megpuhult, egy botmixerrel pürésítjük, beletesszük a gyömbért és a fűszereket, majd hozzáadjuk a vörösbort. Felmelegítés után beleöntjük a kókusztejet és a pálinkát. Friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

 

 

 

yi5m5605.jpg

 

 

Hozzávalók/ TESCO:

 

2h0_8095_logoval.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr416974613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása