A Két Cica Konyhája

Pálinkában pácolt pulykacomb ropogósra sütve

Pálinkában pácolt pulykacomb ropogósra sütve

pulyka_4.jpg

 Vasárnap az Instagramon és a Facebookon is nagy lelkesedés fogadta a húspácomról, illetve a végeredményről, a ropogósra sült pulykacombról készült fotót, és felszólítás is érkezett, hogy írjam meg, hogy készült. Hát nagyon egyszerűen: az tagadhatatlan, hogy időigényes és a sütőt is be kell kapcsolni hozzá, de a végeredmény igazi, békebeli ínyencség lesz, aminek a maradékát másnap hidegen lehet megenni reggelire, és a szaftot kitunkolni alóla a tepsiből.

pulyka_3.jpg

 A pác hozzávalói (4 bébipulyka felsőcomb készítéséhez):

1 evőkanál tengeri só

1 kávéskanál durvára őrölt citrombors

1 evőkanál friss, aprított rozmaring

1 evőkanál friss, aprított zsálya

5 evőkanál olaj

1/2 dl almapálinka

A hozzávalókat összekeverjük, és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezt követően alaposan bedörzsöljük vele a pulyka felsőcombokat, egy jól lezárható edénybe rendezzük (én ráöntöttem a maradék pácot) és egy éjszakára a hűtőbe kerül. Másnap átraktam az egészet egy fedeles sütőtálba, aláöntöttem még fél deci pálinkát, és 220 fokos sütőben megsütöttem (ennek a zsenge húsnak elég kb. 40 perc). Mikor szépen megpuhult, átszedtem egy alacsony tepsibe, aláöntöttem a húslét, és a sütőt grillfokozatra állítva, a felső rácson a bőrét is ropogósra sütöttem - természetesen gyakran locsolgatva a húslével. Ilyen lett:

pulyka_5.jpg

 A köret szezonális volt: tökfőzelék és petrezselymes krumpli:

pulyka_1.jpg

 

pulyka_2.jpg

Hétvégére még pont elő lehet készülni hozzá, sok sikert és jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr317590646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása