A Két Cica Konyhája

Kelkáposzta wokban, tarjával és vörösbabbal

Kelkáposzta wokban, tarjával és vörösbabbal

2h0_5240.jpg

 

Az elmúlt hét szerintem nemcsak bennem korbácsolta fel a szénhidrát éhséget: levesfőzésre még nem vetemedtem, de erre a wokban sült kelkáposztás-babos egyvelegre nagyon szükségem volt. Vegetáriánusok készíthetik tarja nélkül is, ami nélkülözhetetlen hozzá, az a bor a végén!

Hozzávalók (4 adag):

 

300 g vékonyra szelt kelkáposzta

200 g apróra vágott füstölt tarja

1 közepes póréhagyma

3 evőkanál arany szezámmag

400 g főtt vörösbab

2 evőkanál olívaolaj

só, frissen őrölt fekete bors

2h0_5232.jpg

Elkészítés:

Száraz serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a szezámmagot, majd tegyük félre.

Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben olívaolajban megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd mikor a hagyma széle arany színt kap, hozzáadjuk a tarját, és kevergetve együtt pirítjuk tovább.

Mikor a zsiradék kisül a tarjából, belekerülhet a vékonyra szelt kelkáposzta – ezzel jól összerázzuk, és ügyeljünk rá, hogy a káposzta piruljon, és ne puhuljon meg (ezért szabad csak a végén megsózni). Végül hozzákeverjük az előzetesen megfőzött, majd lecsöpögtetett vörösbabot, és gyorsan összemelegítjük.

Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (a tarja sós, nem biztos, hogy szükséges).

Nekem vörösborral ízlett, de nyáridőben sokan jobban szeretik a rozét – mindenképpen gyors és finom, ha nem is túl könnyű vacsora.

2h0_5239.jpg

 

Ha tetszett a recept, a Magok a konyhában című könyvsorozatom első kötetében, a Hüvelyesekben számtalan hasonló megoldást találsz a felhasználásuk megkönnyítésére.

A könyvről bővebben ITT OLVASHATSZ:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr778922434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása