A Két Cica Konyhája

Guacamole fehérbabbal

Guacamole fehérbabbal


2h0_5182.jpg

Ezt a receptet tekinthetjük "low budget" guacamolénak is, hiszen egy avókádót gyöngybabbal váltunk ki, ami lényegesen olcsóbb az előbbinél.

 Hozzávalók (előétel, 4 adag): 

1 nagy, érett avokádó

120 g koktélparadicsom

1 közepes lilahagyma

120 g főtt fehér gyöngybab

1 lime héja és leve

só, kevés őrölt fekete bors

4 ek extra szűz olívaolaj

4 tortilla lap

 2h0_5184.jpg

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk.

Az avokádót kimagozzuk, és kikanalazzuk a héjából.

A lilahagymát apró kockákra vágjuk.

Az avokádóból, a gyöngybabból és a paradicsomból is teszünk félre egy kicsit a díszítéshez, majd az avokádót, a gyöngybabot, a lima héját és levét, a sót és borsot, az olívaolajat simára turmixoljuk.

A paradicsom nagy részét apróra vágjuk, és a hagymával együtt hozzákeverjük az avokádós krémhez, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

A tálaláshoz megpirítjuk és negyedekre vágjuk a tortillákat. A krémet a tálaló tányérokra halmozzuk, megszórjuk a félretett avokádó kockákkal, gyöngybabbal, mellé halmozzuk a félbevágott paradicsomot, és frissen tálaljuk.

2h0_5172.jpg

 Fotók: Tóth Milán

Ha tetszett a recept, a Magok a konyhában című könyvsorozatom első kötetében, a Hüvelyesekben számtalan hasonló megoldást találsz a felhasználásuk megkönnyítésére.

A könyvről bővebben ITT OLVASHATSZ:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr339877196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása