A Két Cica Konyhája

Minestrone verde - kedvenc olasz levesünk nyári kiadásban

Minestrone verde - kedvenc olasz levesünk nyári kiadásban

20160807_155402.jpg

 A minestrone nálunk örök kedvenc, és régóta készültem, hogy kipróbáljam a nyári változatot is, melyben friss nyári zöldségeket használtam, a gyöngybab helyett zöldbabot, a csicseriborsó helyett pedig zöldborsót. Az olasz receptek orichette tésztát ajánlanak hozzá, amit én orsótésztával helyettesítettem, és az eredetileg ajánlott friss paradicsomot kihagytam belőle. Aki nekiáll, mindenképpen hívjon vendégeket az alkalomra, ha nem elég nagy a család, mert a számos összetevő miatt nem lehet kis mennyiséget főzni belőle. Viszont mindent varakozást felülmúlt, annyira finom!

Előkészítés: 20 perc

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: 3

 20160807_155418.jpg

Hozzávalók:

 

400 g zöldbab

400 g zöldborsó

1 nagy fej vöröshagyma felaprítva

1 póréhagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

½ fej kelkáposzta felszeletelve

 

2 szál zeller felaprítva

 

2 sárgarépa felkarikázva

 

1 petrezselyemgyökér felkarikázva

 

1 kisebb brokkoli

 

kb. 30 bazsalikomlevél

 

1 csomag petrezselyem felaprítva

 

2 felkarikázott cukkini

 

1 kisebb spárgatök vagy patisszon

 

3-4 babérlevél

 

200 g parmezánkéreg

 

só, bors

 

2 deci fehérbor

 

2 liter zöldség alaplé

 

bazsalikom pesto a tálaláshoz

100 g orsó alakú levestészta

 20160807_155308.jpg

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megpároljuk az olívaolajon, beletesszük a fokhagymát, a póréhagymát karikára vágva, majd a káposztát, a zellert és a répákat, és néhány percig együtt pirítjuk.

  2. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, zöldborsót, a brokkolit, a bazsalikomot, a petrezselymet, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével, és lassú tűzön főzzük, míg minden összetevő megpuhul, és a leves besűrűsödik (kb. 30 perc).

  3. Akkor beletesszük a parmezánkérget, a cukkinit, a kockára vágott tököt és a fehérbort (ha szükséges, még egy kis vizet vagy erőlevest), és még 10 percig főzzük.

  4. A tányéron 1-1 teáskanálnyi pestóval, kevés reszelt parmezánnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr649910682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása