A Két Cica Konyhája

Narancsos sajttorta és Cappuccino

2017.4.13. 20:27
Narancsos sajttorta és Cappuccino

Ezt a receptet a Nespressotól kaptam, de felteszem ide is, mert kávérajongóként én is mindig keresem a kávé mellé passzoló desszerteket. Szerintem hamarosan kipróbálom - végülis még sütni sem kell...

narancsos_sajttorta_es_cappuccino_kis.jpg

HOZZÁVALÓK:

Keksz alap:

100 g cukor

200 g liszt

120 g vaj

1 evőkanál tejszín

1 evőkanál fahéj

1 teáskanál vaníliakivonat

 

Sajtkrém:

100 ml víz

5 zselatin

Egy nagy narancs leve

400 g sajtkrém (mascarpone)

200 g túró

150 g nádcukor

200 ml tejszínhab

 

Cappuccino:

1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula

80 ml tej

 

Eszközök:

Pure Cappucino csésze

Aeroccino tejhabosító

Sütő

Mixer

Sütőforma (28 cm)

Sütőpapír

Kis lábos

 

ELKÉSZÍTÉS :

Keksz alap:

Keverje össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) bélelje ki sütőpapírral, majd tegye bele, és egyengesse el a tésztát. Süsse 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.

 

Sajtkrém:

Áztassa a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítse fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsa el a tűzről, és adja hozzá a zselatint. Keverje össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntse rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverje bele a tejszínhabot. Öntse rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tegye a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.

 

Tálalás:

A cappuccino elkészítéséhez főzzön egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készítsen tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval, majd öntse a tejhabot a kávéra. Fogyassza a süteménnyel együtt.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3512425013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.