A Két Cica Konyhája

Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel

2017.4.17. 08:00
Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel

vanilias_kavedesszert_almaval_es_mandulas_keksszel.jpg

A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.

 

HOZZÁVALÓK:

6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula

2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)

6 amaretti (mandulás keksz)

5 zselatinlap

2 evőkanál pirított, szeletelt mandula

4 vaníliarúd, hosszában elvágva

100 g barna nádcukor

150 g tejszínhab

 

Eszközök:

nagyobb edény

View Espresso csésze

 

ELKÉSZÍTÉS:

Áztassa a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozza meg az almákat, magozza ki és vágja őket 12 szeletre. Vágja félbe hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a magokat.

Helyezze a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe.

 

Főzzön le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Öntsön az edénybe 50 ml vizet, tegye fel forrni, és hagyja, hogy a cukor karamellizálódjon, majd adja hozzá a lefőzött kávét. Tegye bele az almaszeleteket, majd főzze 10 percig alacsony hőmérsékleten.

 

Vegye ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tegye félre. Adja hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyja benne feloldódni. Hagyja kihűlni, és tegye hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vegye ki az edényből, és vágja apró kockákra.

 

Vágja ketté az amaretti süteményeket, és tegye tálkákba. Helyezze rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítse a maradék tejszínhabbal, és szórja meg pirított mandulaszeletekkel. Öntsön egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapjon.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5312425045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.