A Két Cica Konyhája

A Hisztériás fagylaltok találkozása Szent Erzsébettel

A Hisztériás fagylaltok találkozása Szent Erzsébettel

121a2787.JPG

Akinek elege van a púpra halmozott, színes ragaccsal leöntött fagylaltok látványából, a Hisztéria fagylaltozóiban egészen más fagylaltkultúrával találkozhat: a krémes finomságok fedett tartályokban hűlnek, ami lássuk be, egyéb előnyai mellett sokkal higiénikusabb megoldás. 

Ezek a fagylaltok az itthon elérhető legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, ez persze más helyeken is így van, a Hisztéria titka a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetően lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni. A tölcsérekről is érdemes szót ejteni, amellett hogy finom ízű és ropogós, mielőtt rákenik a krémes fagylaltot, választhatunk, hogy a pult mögötti csapokból folyó belga csokoládéból a tejes vagy az ét változattal töltsék meg tölcsérünk alját, így mielőtt véget érne az élmény, még kapunk egy “utolsó” mennyei falatot, amitől igazán emlékezetes marad minden adag Hisztéria fagylalt.

d06a2388.jpg

A választék letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, és gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is, készítenek csökkentett cukortartalmú, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan lehet, hiszen látványra nincs is mód választani, kóstolni azonban ér!

d06a2247.jpg

Szent Erzsébet – az idei ország torta verseny egyik nagy esélyese

A Hisztéria Kávézó felújítása alkalmából tartott fogadáson bemutatták a Szent Erzsébet tortát is, ami az idei ország torta verseny egyik esélyes jelöltje. Szent Erzsébetet a francia cukrászat, a vallási hagyományok ihlették,  és a novemberben legszebb arcukat mutató gyümölcsök és csonthéjasok (dió és áfonya) a legfőbb alkotóelemei, Erzsébet névnap pedig novemberre esik.  A torta rétegei: diós streusel, azaz egy roppanós kekszes- darált diós réteg, diós daquise (“dákva”), mascarpone mousse, áfonyás zselé betét ,diós ropogós, áfonyás tejcsoki mousse, áfonya glaze egy kis meringue-el, azaz sült tojásfehérjével a tetején.

d06a2524.jpg

A Hiszéria története

A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg: a most megújult Hisztéria Kávézó mellett tavaly nyitották meg a fővárosban a Hisztéria Cremeriát, a modern, újhullámos fagylaltozójukat Budapest legimpozánsabb sugárútján, az Andrássy úton, mindezek mellett a cukrász-birodalomhoz tartozik még a tápiószecsői és a gyömrői egységük is. Az Ipacs család kreatív hozzáállással, a legmodernebb technológiával felszerelkezve, nagy lelkesedéssel dolgozik évtizedek óta.

Szenvedélyünk a kézműves fagylalt, kizárólag természetes alapanyagokat használunk, ötvözzük a csúcstechnológiát és a hagyományokat. Egész kiskorom óta foglalkozhatok a fagylaltkészítéssel, most szeretnék kreatív, újító szellemet hozni a hazai piacra, remélem, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják” – mondta Ipacs Balázs, a cukrászcsalád legifjabb tagja a Hisztéria kávézó felújítása alakalmából tartott fogadáson.

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1112511375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.