A Két Cica Konyhája

Teljes kiőrlésű almás lepény

Teljes kiőrlésű almás lepény

dsc_4064.jpg

Korábban már hírt adtam itt és a Facebookon is a Jókenyér pékségben tett látogatásomról - most megérkezett az ott készült sütemény receptje is. A korábbi változathoz képest több változtatás történt benne: először is frissen őrölt, teljes kiőrlésű lisztből készült. A tésztába a fahéj mellett egy kis dió is került, és cukor helyett eritrittel készült, így a fogyókúrázók és a cukorbetegek is megkóstolhatják. Azon túlmenően, hogy elkészíthetitek, még egy örömhírem van: július 11-től, azaz keddtől két hétig kapható lesz a Jókenyér üzleteiben. 

dsc_3993.jpg

Hozzávalók:

 

250 g alma

250 g tk. liszt

50 g darált dió

250 g eritrit

250 g vaj

4 tojás

fél cs. sütőpor

1 kk őrölt fahéj

 

A forma kikenéséhez: vaj, liszt

A tetejére: diabetikus sárgabarackdzsem

 dsc_4039.jpg

Elkészítés:

 

Az almákat kimagozzuk és felszeleteljük.

Az eritritet a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a dióval, a sütőporral és a fahéjjal összekevert lisztet.

Az előkészített tepsibe simítjuk a tésztát, és a tetejére rendezzük az almaszeleteket.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

A sütőből kivéve, még forrón átkenjük a tetejét a baracklekvárral.

 dsc_4091.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr412651557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása