A Két Cica Konyhája

"Ami nélkülözhetetlen egy kézműves pékséghez, az a pék és a pék keze.”

"Ami nélkülözhetetlen egy kézműves pékséghez, az a pék és a pék keze.”

akik_elmentek_peknek_borito.jpg

Egy igazán szívhez szóló, tartalmas könyv látott napvilágot az elmúlt napokban - kiadójához, a Csipet kiadóhoz méltó igényes kivitelben, szépen elmesélt emberi történetekkel, és házilag is elkészíthető, remek kenyérreceptekkel. Érdemes felvenni a karácsonyi kívánságlistára!

MIRŐL SZÓL?
Miért dönt úgy egy balett-táncos, egy jogász vagy egy ökológus, hogy pék lesz? Miért finomabb az a kenyér, amit kézműves pékségben veszünk vagy mi magunk sütünk?


A választ a kézműves kenyér hazai világának 12 meghatározó szereplőjétől kapjuk meg. A velük készült interjúkból kiderül, mit jelent karriert váltani, pékséget nyitni, azt sikeresen üzemeltetni, illetve kötényt kötni és a házi kenyérsütést népszerűsíteni. Megosztják velünk inspiráló személyes és szakmai útjukat, hitvallásukat és praktikus tanácsaikat, amelyeket a mindennapokban is kamatoztathatunk. Mesélnek a munkájuk minden szépségéről és nehézségéről, valamint arról a megunhatatlan, végtelen lehetőséget kínáló folyamatról, ahogy a kovász hatására a kenyér megszületik. A kulisszák mögé sok-sok fotó nyújt betekintést, a jól bevált receptjeiket (köztük gluténmenteseket is) pedig mostantól nemcsak a pékségükben kóstolhatjuk meg, hanem mi is elkészíthetjük otthon.


A KÖNYVBEN SZEREPLŐ PÉKEK
Fekete Gergő – Artizán Pékség
Fülöp Ádám és Tóth Márton – Pipacs Pékség
Dr. Juhász Mihály – Jacques Liszt
Kovács Beáta – Búzalelke Pékesség
Márton Dávid– Három Tarka Macska
Miklós Mihály – Marmorstein Pékség
Ormós Gabriella – Jenői Pékség
Dr. Papócsi- Réthy Katalin – Free Pékség
Sábli Péter – Kiskovász Pékség
Szabadfi Szabolcs – Panificio il Basilico
Tóthné Libor Mária – Limara Péksége
Záboji Rita – Kenyérmanufaktúra


KÖNYVRŐL
SZERZŐ: Beke Csilla
CÍM: Akik elmentek péknek
ALCÍM: Interjúk, fotók, receptek egy különleges világból

A CSIPET KIADÓRÓL
Anya–lánya szakácskönyvkiadó.
Egy újságíró anya és a gasztronómiáért rajongó lánya közös álma. Akár manufaktúra is lehetnénk, olyan picik vagyunk. Az ötlet kipattanásától kezdve, a megtervezésen, a fotózáson és a szöveggondozáson át, a papírválasztásig mindenben mi ketten döntünk, sőt még a megrendelt könyveket is mi csomagoljuk. A legnagyobb bizalomban és újító szellemben dolgozunk együtt. Amennyire szeretjük a finom ételeket, legalább annyira hiszünk a nyomtatott könyv varázsában, az igényességben, az egyediségben és a praktikusságban. Olyan szakácskönyveket szeretnénk kiadni, amelyek örömöt, kellemesen eltöltött időt és jóízű emlékeket nyújtanak. Amiket nemcsak használni, hanem lapozgatni is érdemes. Mert szépek. Mert érződik rajtuk, hogy a szívünk-lelkünk bennük van. Bő két év alatt 8 szakácskönyvet adtunk ki, amiből 7 saját gyártású. Legnagyobb sikerünk az egyik legismertebb és legkedveltebb gasztroblogger, LIMARA PÉKSÉGE első könyve – amelyet azóta még kettő követett –, amely a 8. kiadásánál tart, a jogait pedig már eladtuk Romániába és Szlovákiába is. Limara jóvoltából nagyon sokan tanultak meg otthon kenyeret, pékárut és péksüteményt sütni, míg legutóbbi, TÉSZTAMŰHELY című könyvünk a házi tésztakészítéshez ad meg minden szükséges és nélkülözhetetlen információt. A szerző, Kereki Noémi első könyvét – GYEREKCIPŐBEN A KONYHÁBAN– a Gyermekirodalmi Intézet 2015-ben az év 25 legjobb gyerekkönyve közé választott.

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6613293551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.