A Két Cica Konyhája

A HÜTTE

A HÜTTE

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár 2017

“Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2017. november 10. és december 31. között a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.” (Budapestinfo)

 pixi8698.jpg

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK)

 

A Budapesti Adventi- és  Karácsonyi Vásár rendezője Budapest Főváros Önkormányzatának hivatalos turisztikai és kulturális cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), melynek vezetője Bán Teodóra. A BFTK, mint a desztináció menedzseléséért felelős hivatalos stratégiai szervezet, a  saját eszközeivel mindent megtesz azért, hogy a karácsonyi vásár idén is sikeres legyen. Legalább annyira, mint az elmúlt évben, amikor 800 ezren látogatták meg és Európa legjobb karácsonyi vásárai közé választották.

 pixi8754.jpg

A Hütte

 

A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d’Oron is kiszolgálta a versenyzőket) hétről-hétre bemutatott, különböző témakörű gasztronómiával sűrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását. A Hütte elkötelezett házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai. A rezidens séf Batta Ramon Domingo, a kiemelt vendégséf Serényi Zsolt. 

 pixi8756.jpg

Tavasszal kezdődött, télen folytatódik!

 

A turistáknak különösen izgalmas a vásári forgatag és sokuk számára bizonyára egzotikus az ételválaszték. Ami pedig a minőséget illeti, semmiben nem marad el Bécs, vagy más európai nagyvárosok hasonló rendezvényeitől, hiszen, mint a Budapestinfo is megállapítja: “A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a kárpát-medencei gasztro-kulturális értékeket, a karácsonyi ünnepkör hagyományait. Gasztrobemutatókkal, kóstolókkal várják a látogatókat a vásár hüttéjében.” E vendéglősök egyike Kiss Zoltán az XXL Catering tulajdonosa, aki már tavasszal (2017) is sokat tett azért, hogy másokkal összefogva, a szabadtéri vendéglátás keretein merészen tágítva, a minőség irányában mozdítsa el a tér vendéglátását. Ebben a BFTK is a változást akarók mellé állt.

 pixi8638.jpg

“Ajándékba adjuk, nem kell értük fizetni.”

 

“Nem is olyan régen ki gondolta volna? - Melegen füstölt lazac, kapros vinaigrette, édesburgonya, malac-burger, lazac-burger, marha rilette, bárány csülök, kakashere pörkölt, nyárson sült, szabad tűzi malac. Nem csak a kolbászok vannak jelen a téren, ráadásul azokból sem egyféle sütnivaló kolbász fordul elő” – sorolják a karácsonyi vásár szabadtéri vendéglátósai. Majd így folytatjá: „A kolbászválasztékban akad sütőtökös kacsa, bazsalikomos szarvas, sajtos mangalica, sima mangalica, kézzel vágott debreceni, vadkacsa kolbász, halkolbász, harcsa kolbász. Töltött káposzta. Az alap töltött káposztán kívül, van füstölt libamelles töltött káposzta is. A forralt bor természetes eleme a téli választéknak, ám az idén már  zsűrizett, minőségi forralt bor alapanyaggal dolgoznak a téren. Számos olyan étel és ital van a vásári kínálatban, amely a hagyományos, az eladás 60-70%-át képviselő ételeken kívül, tovább színesíti a választékot. Ezek nem “újragondolt” ételek, hanem a nagymama konyhájából vett receptek alapján, tisztességgel megfőzött ételek. Külön érdekesség a Hütte, ahol ismert séfek a szezonhoz, a karácsonyi ünnepkörhöz, valamint a hanukához is kötődő alapanyagokból, ételekből, tematikus heteket tartanak. Azokat a kóstoló ételeket, amelyeket a Vörösmarty téren a Hüttében adunk, mind ajándékba adjuk. Nem kell értük fizetni.“  

 

Másoknak is jó példát mutat

 

Hogy tetszik neked ez a vásár? – kérdezzük Serényi Zsolt séfet. „Nagyon! Ha a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár ki tud teljesedni ebben a fogyasztható minőségű gasztronómiában, az nagyon előremutató és  jó lesz, és másoknak is jó példát mutat!”

További részletes információ, ha szükséges: www.budapestinfo.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9813466545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.