A Két Cica Konyhája

Mi kerül a levesbe?

2018.1.26. 10:56
Mi kerül a levesbe?

 

20180120_111659_2.jpg

Általánosságban elmondható, hogy mi, magyarok „leveses” nép vagyunk: esszük télen-nyáron, hidegen, melegen, hússal, hús nélkül… És ez jó. Különösen a téli hónapokban óriási áldás egy tányér sűrű, meleg leves.

A felhasználható hozzávalók köre szinte végtelen, de egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy szinte minden tápanyagtípust el lehet „rejteni” benne, és kellemes fogyasztható formában feltálalni. Én most egy zöldbablevest készítettem húsgombócokkal, melyet lencsével és libazsírral téliesítettem, de akar benne néhány érdekes megoldás ezen kívül is. A végeredmény pedig egy sűrű, meleg egy tálétel, amiben megáll a kanál – mintha a nagymamánk tette volna elénk!

A bevásárlás folyamata egyszerű volt (ebben az időben ez különösen nagy áldás) – csak az ALDI-ba kellett lemenni. Sokan látogatják őket az akciók miatt is, pedig az egészségtudatos táplálkozás hívei is kényelmesen bevásárolhatnak náluk: a BIO Natur Aktiv termékcsalád vegyszermentes friss és feldolgozott élelmiszereket tartalmaz, az ENJOY Free! pedig glutén és laktózmentes termékeket – most mindkettőből került a lábosba.

 

Hozzávalók (10 adag):

A húsgombóchoz:

500 g darált pulykahús

100 g főtt rizs

1 tojás

1 kk só

1 kk őrölt fekete bors

 

A leveshez:

750 g Bio zsenge zöldbab

100 g Happy harvest barna lencse

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szál sárgarépa

2 szál petrezselyem gyökér

¼ zellergumó

¼ karalábé

250 g Enjoy Free! laktózmentes tejföl

1 dl vörösbor

1 ek libazsír

Fűszerek: babérlevél, majoránna, őrölt kömény, őrölt fekete bors, pirospaprika

 

A receptet ITT találjátok!

 

(x) Az ALDI a Két cica konyhája együttműködő partnere.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr213613149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.