A Két Cica Konyhája

Miből lesz a csokipuding?

Miből lesz a csokipuding?

20180120_140629_2.jpg

Ha a hagyományos metódust követjük, már sorolnánk is a hozzávalókat: tej, tojás, cukor, csokoládé, esetleg egy kis keményítő. Nincs is semmi baj ezekkel az alapanyagokkal, ha megfelelő minőségben szerezzük be őket, egészen addig, míg fel nem merülnek a következő, sajnos meglehetősen gyakori problémák: tejcukor vagy laktózintolerancia, tojáséllergia, vagy olyan autoimmun betegség, mely kizárja a tojásfehérje fogyasztását, liszt illetve gluténérzékenység, cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia. Az egészségtudatos táplálkozás, vagy a fogyókúra is kizárja a fenti hozzávalók fogyasztását.

Nincs más hátra: ki kell találni egy merőben más módszerrel készülő pudingot, ami legalább olyan finom, vagy még finomabb. Az általam használt hozzávalók közül csak az aszalt áfonya tartalmaz cukrot - aki ezt nem fogyaszthatja, tud cukormentes változatot vásárolni. A chia mag kiváló textúrát ad, csak alaposan le kell turmixolni, így finom, krémes állagú lesz a puding, és nem olyan ikrás, mint ha csak beáztatnánk. Minden hozzávaló az ALDI-ból származik, és a banánon és az áfonyán kívül saját márkás termékek, így az áruk is kifejezetten kedvező. 

A receptet ITT találjátok.

20180120_101227_2.jpg

 

Hozzávalók (6 adag):

 

6 ek Happy Harvest chia mag

50 g Happy Harvest aszalt áfonya

50 g friss áfonya

100 g Choceur glutén - és cukormentes fekete csokoládé

2 banán

100 g Gartengold cukormentes almapüré

250 g ENJOY free! laktózmentes joghurt

2 dl Natur Aktiv BIO rizstej

 

(x) AZ ALDI a Két cica konyhája együttműködő partnere.

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6613618102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.