A Két Cica Konyhája

Parasztreggeli tepsiben sütve

2018.2.05. 19:15
Parasztreggeli tepsiben sütve

Emlékszik még valaki a szocializmus végnapjainak slágertermékére, az enyhén túlárazott, mélyhűtött parasztreggelire? Nemrég eszembe jutott, és azonmód "újragondoltam", mivel az eredetiben nem kolbász, hanem néhány zsíros szalonnakocka volt, emellett leginkább hagymából és krumpliból állt. Az új megoldás a debreceni mellett  tartalmaz hagymát, krumplit, gombát, paprikát és paradicsomot is. Ezt is tojással kell kisütni, de ez a tepsis verzió nemcsak esztétikusabb, egyszerűbb és finomabb is.

 

Hozzávalók – 6 adag:

 

6 darab debreceni kolbász

4 közepes krumpli

2 fej vöröshagyma

1 teáskanál só

1 kávéskanél őrölt kömény

100 g gomba

2-2 sárga és piros paprika

100 g koktélparadicsom

4 szál újhagyma

Elősütés lefedve: 200 C fok, 15 perc

8 tojás ½ dl tejjel felverve, ráönteni

Sütés: 160 C fok, 25 perc

 

Az elkészítés menetét lásd a videóban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr613637148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása