A Két Cica Konyhája

Ebéd a Halászbástyán

Ebéd a Halászbástyán
A Halászbástya étterem újbóli megnyitása több okból megörvendeztetett: egyrészt végre nyílt egy, a tradicionális magyar konyhát újragondoló fine dining étterem – végre van mit ajánlani Budapesten időző külföldi ismerősöknek, mikor nekem szegezik a kérdést, hol ehetnek veszélytelenül gulyást. Másrészt óriási dolognak tartom, hogy a Halászbástya egy újabb része került felújításra. Nem kevés pénzébe és idejébe került ez az üzemeltetőnek és a Budavári Önkormányzatnak, de megérte: a hely minden igényt kielégít, exkluzivitását pedig nem kell hangsúlyoznom – ez a lebegés a város felett engem minden évszakban elvarázsol. Nagyon izgatott voltam a menü miatt, mindig nagyon érdekel, mit alkotnak kedvenc ételeimből, ugyanis az ebéd ezekből állt: a hortobágyi húsos palacsinta, a paprikás csirke galuskával és a somlói galuska esett át egy metamorfózison, s pottyant a tányérunkra, jobbnál jobb borok kíséretében. Apropó – tányér: ez volt az egyetlen dolog, ami némi fennakadást okozott lelkendezésem folyamatában: túl modern volt az ízlésemhez, s megítélésem szerint a helyhez is. De ha mindenben ennyi hiba lenne, tökéletes hely lenne a világ!
 

 
November hónap folyamán az étterem nemcsak a hungarikumokra vadászó turistáknak, hanem Budapest lakóinak is szeretne bemutatkozni, így végig 20% kedvezménnyel vehetjük igénybe szolgáltatásaikat. Ez az újbor ünnepe, Márton-nap előtt különösen kecsegtető lehetőség! Remélem, lesz aki kipróbálja – én biztosan visszatérek, mivel ígéretet kaptam rá, hogy legközelebb a konyhába is bekukkanthatok.
 
 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr642434544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.