A Két Cica Konyhája

Póréhagymás tejszínes krumplileves ruccolával

Póréhagymás tejszínes krumplileves ruccolával
Imádom a krumplilevest, minden nap meg tudnám enni, különösen a téli hónapokban. Ezért vadászom a különleges receptekre, hogy legalább ne mindig ugyanabban a formában állítsam elő. Ez a mai több okból tartozik a kedvenceim közé, mivel ruccolával készül, amiért szintén odavagyok.
 

 

Hozzávalók:
5 ek. olívaolaj
1 fej hagyma
3 póréhagyma
4 db krumpli
1 l  zöldség alaplé
2 nagy marék ruccola felaprítva
150 ml tejszín
só, őrölt feketebors
 
 
A hagymát, a póréhagymát és a krumplit megpároljuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük az alaplét és puhára főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a ruccolát, és kis lángon még 5 percig főzzük, fedő nélkül.
Fokhagymás-sajtos pirítóssal tálaljuk.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr262434521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - A MÁRTON LÚDJÁRÓL 2010.11.11. 08:00:08

HAGYMALEVELEK Kedves Öcsém, Kelemen! Remélem, hogy levelem vígságban találja, s ohajtanám: kerüljön estvére libapecsenye az asztalára, mert aki Márton napján libát nem eszik, bizony egész évben éhezik. Vacsorára ludat sütünk mink is jó borsosan, fokha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.