A Két Cica Konyhája

Mit etessünk az asztalt tévesztett vegetáriánusokkal egy steak-parti során?

Mit etessünk az asztalt tévesztett vegetáriánusokkal egy steak-parti során?
Mi mást? Hát padlizsánt répával!
 
Újra egy Biochef recept: a megoldás Varga László szerint (www.biochef.hu) az általunk elképzelhető alternatíváknál sokkal egyszerűbb, és mindössze négy összetevőből megoldható. Mivel fotós kollégám, Tóth Milán, aki hivatalból részt vett velem a kóstolón, vegetáriánus, egy érintett visszajelzését is tolmácsolhatom: az étel nemcsak szép és egészséges, hanem nagyon finom is.
 

 

 
Padlizsánsteak brokkolikrémmel és fényezett répával
 
Padlizsán1500 g
fokhagyma100 g
Só tengeri30 g
brokkoli1000 g
Sárgarépa1000 g
 
A brokkolit sós, szódabikarbónás vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel krémesre mixeljük. ha szükséges kevés főzőlevet adunk hozzá.
A sárgarépát szeletekre vágjuk, egy serpenyőbe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje, sóval ízesítjük, és erős tűzön félpuhára pároljuk, ha a víz elpárolgott, kissé le is piríthatjuk.
 
A padlizsánt vastag (2-3 ujjnyi) karikákra, vágjuk, sózzuk, és teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Ezután tepsire tesszük, és 180 c fokos sütőben puhára sütjük.
 
A répaszeleteket ízlésesen a tányérra helyezzük, mellé tesszük a kanállal galuskaszerűvé formázott brokkolikrémet, és a megsült padlizsánszeletekket.
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr912445770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.