A Két Cica Konyhája

Ádventi bonbonok

2010.11.24. 06:00
Ádventi bonbonok
Dorkával újra összefogtunk: én remek trüffelt készítettem, Ő pedig gyönyörű bonbonokat kreált belőlük. Egyáltalán nem nehéz feladat, és mind ízében, mind megjelenésében teljesen egyedi – garantáltan sikerre ítélve! Akinek ezekkel a csodákkal töltik fel az ádventi naptárt, valóban minden napja öröm lesz az ünnepvárás ideje alatt.
 
 
Trüffelkészítés
Hozzávalók:
2 dl tejszín
20 dkg jó minőségű, félédes csokoládé
1-2 evőkanál whisky, pezsgő, konyak, likőr vagy vanília kivonat – ízlés szerint
 
Közepes lángon felforraljuk a tejszínt. A tűzről levéve belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad. Hozzáadjuk a vanília kivonatot vagy az alkoholt, és hűtőbe tesszük néhány órára, míg teljesen kihűl, és formázhatóvá válik. Felhasználás előtt keverőgéppel felhabosítjuk.
 
Csokoládékapszula készítése
Mindenekelőtt be kell szereznünk a 2,5 cm átmérőjű alufólia kapszulákat (lelőhely: Desszertmester, Bp. II. ker. Pengő u. 3.). Gőz fölött megolvasztunk 12 dkg csokoládét és összekeverjük 1 teáskanál olajjal. A formák belsejét kikenjük az olvasztott csokoládéval, és szilárdulásig hűtőszekrénybe tesszük. Ha ez megtörtént, megtöltjük a trüffel krémmel, tehetünk bele egész vagy tört mogyorót is, és kedvünk szerint dekorálhatjuk a fenti boltban beszerzett cukorkákkal.
 
Trüffelgolyó
A lehűtött trüffelkrémből golyókat formálunk, és kakaóba hempergetjük.
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr492468698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.