A Két Cica Konyhája

Papírban sült lazac zöldségekkel

2010.12.20. 15:05
Papírban sült lazac zöldségekkel

 

Íme, a borleves méltó folytatása: papírban sült lazac zöldségekkel, zelleres csicsókapürével körítve. Nagyon egyszerű, gyors és könnyű fogás - ráadásul a zöldségtisztítással együtt fél óra alatt készen van, frissen tálalható, és az illata sem nyomja el a gyertyákat és a csillagszórót.

 

Hozzávalók:

4 szelet lazacfilé (más halból is elkészíthető)

1 kaliforniai paprika kimagozva, felszeletelve

4 cm friss gyömbér, reszelve

1 nagy édesköményhagyma szeletelve + a zöldje a díszítéshez

1/2 zöld erőspaprika karikázva

1 póréhagyma, felkarikázva

 2 teáskanál szójaszósz

olívaolaj, só, őrölt fekete bors, vaj

1 kg csicsóka

1 nagyobb zeller

 

Az olajon megpirítjuk a gyömbért és az édesköményt, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és 5 percig együtt sütjük, és a végén belekeverjük a szójaszószt. Ezt követően 4 adagra osztva sütőpapírra vagy alufóliára halmozzuk, rátesszük a sózott, borsozott halszeleteket, egy-egy darab mogyorónyi vajat, összecsomagoljuk és tepsibe téve 20 percig, 200 fokos sütőben sütjük.

A zellert és a csicsókát megtisztítjuk, és felaprítva, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, pépesítjük és egy kevés vajat keverünk hozzá.

Amint elkészül a hal, frissen tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr932527915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása