A Két Cica Konyhája

Fűszeres halgombócleves

Fűszeres halgombócleves

 

Azoknak, akik a szálkaválogatás helyett az önfeledt kanalazást választják!

 

Az örömök "alapja" természetesen a halászlé (mi is lenne más mifelénk), csak azzal a különbséggel, hogy a végén nem halpatkókat főzök bele, hanem darált halhúsból finom, omlós galuskákat készítek. Ezeket egyrészt változatosan lehet fűszerezni, másrészt megmentenek attól, hogy minden kanál után alattomos szálkákat szedegessek ki a számból. Tagadhatatlan, hogy ad némi pluszmunkát, de egy igazi halászlé elkészítését követően (recept: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/12/16/halaszle_citrommal_es_feherborral) ez ujjgyakorlatnak számít, ha pedig csak az előre elkészített sűrítményt használjuk, megajándékoz bennünket a főzés illúziójával. Kétféleképpen szoktam készíteni: csak halhúsból vagy a grízgaluska mintájára, mint most is - mert ez a kedvencem.

 Hozzávalók (adaghoz):

- 30 dkg afrikai harcsafilé pépesre darálva (más halat is választhatunk)

- 3 tojás

- búzadara, amennyit felvesz ahhoz, hogy tejföl sűrűségű elegyet kapjunk

- só, bors, aprított petrezselyem

 

A tojásokat habosra verjük, és belekeverjük a búzadarát, majd legalább két órára lefedve a hűtőbe tesszük. Ezt követően hozzáadjuk az előzőleg befűszerezett halhúst, és alaposan összedolgozzuk. Együtt is hagyjuk állni kb. negyedórát, majd evőkanállal forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák szépen feljönnek a víz felszínére. Akkor lezárjuk a tüzet, és lefedve állni hagyjuk 15 percig. A kitálalt levesbe szedve, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr833019864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gebsi4242 2011.06.28. 14:06:27

Nagyon jó az ötlet, de afrikai harcsabol felesleges gombocozni. nincs benne szalka. Mellesleg - szerintem - nem halaszlebe való az ize. Keszeggel érdekesebb lenne.
süti beállítások módosítása