A Két Cica Konyhája

Lila Füge, Segal és a többiek

Lila Füge, Segal és a többiek

Tudtad, hogy van egy magyar könyvkiadó, akik szakácskönyveket adnak ki, mégpedig művészi kivitelben?

 

 A Boook Kiadót 2008-ban alapította négy kreatív szakember azzal a céllal, hogy világszínvonalú, igényes könyveket adjon ki design és gasztronómia témakörben. Azóta bebizonyították a színvonalas albumok kedvelőinek: nem csak külföldi szakemberek képesek a külcsín és a belbecs (azaz a kivitelezési minőség és a tartalom) olyan kombinációját létrehozni, melyet laikus és szakavatott olvasó egyaránt értékel.

 
Kiadványaik több hazai díj után nemzetközi elismerésben is részesültek: a  rangos nemzetközi Gourmand World Cookbook Award megmérettetésen  Bereznay Tamás Süteményeskönyv c. kötete elnyerte a " Best Chef Cookbook in Hungary" elismerést, míg Segal Viktor: Színek és ízek c. könyve a "Best Cookbook of the Year in Hungary", valamint a "Best Cookbook Design for the Public in Hungary" kategória nyertese lett. Segal Viktor könyve ezen felül elnyerte a "Best Cookbook Eastern Europe" kategória második helyét, ezzel pedig a legmagasabb helyezést, amit magyar kötet valaha elért a világ legrangosabb szakácskönyv-versenyén. (A Gourmand World Cookbook Award versenyére idén 154 országból küldtek be szakácskönyveket a kiadók. Hazánkat több kiadó is képviselte, közülük a Boook Kiadó nyerte el a legtöbb díjat és a legmagasabb helyezést).
 
 
A kiadó több új kiadvánnyal készül a karácsonyra, melyek közül kettőt mától induló közös játékunkban meg is lehet nyerni:
 
 
Havas Dóra: Lila Füge szakácskönyv


Hazánk egyik legnépszerűbb gasztroblogja a Lila Füge. Szerzője, Havas Dóra 2006-ban indította útjára – jóval azelőtt, hogy a gasztroblogok ilyen népszerűvé váltak volna. Sikerének titka egyszerű, könnyen érthető receptjei, az amatőröket is főzésre csábító, könnyű fogásai mellett az általa készített fotók átlagon felüli minősége. Ugyanezt a szellemiséget, ugyanezt a kivételes minőséget képviseli  első kötete, a Lila Füge szakácskönyv. Szerzője 75 vadonatúj, a blogon még soha nem publikált receptjét gyűjtötte össze benne, öt fő fejezetbe csoportosítva a finomságokat.
 
 
 
 
 
 
Segal Viktor: Ízek és formák
 
 
Segal Viktor második szakácskönyvében  újra kísérletezésre hív, ezúttal azonban nem az egyes alapanyagok, hanem különböző (kulináris) alkalmak köré csoportosítja vadonatúj receptjeit. Az egyes fogásokat úgy válogatta össze, hogy azok önmagukban is újszerűek és különlegesek legyenek, igazi lényegüket azonban együtt, egymással kombinálva fedik fel – legyen az alkalom egy családi ebéd, egy kerti sütögetés vagy akár egy hétköznapi vacsora. Az első Segal Viktor - szakácskönyv hagyományait folytató, ám annál még intenzívebb, még színesebb, még látványosabb kötetben a mesterszakács 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg a gasztronómia szerelmeseit.
 
 
 
 
 
 
 
Hogy nyerheted meg a szakácskönyveket? A könyvborító fotója alatti linkre kattintva a Facebookon, a Két cica konyhája illetve a BOOOK Kiadó oldalán jelöld be magad a képen. Az ily módon jelentkezők közül jövő pénteken, NOVEMBER 25-én kisorsolunk egy-egy szakácskönyvet. Várjuk jelentkezésed!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr663388069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.